13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDorin Goian, aproape de primul trofeu în Italia

Dorin Goian, aproape de primul trofeu în Italia

Cu „Goe“ în defensivă, Palermo a trecut marţi seară de câştigătoarea titlului, AC Milan, şi s-a calificat
în finala Cupei Italiei, pentru prima oară după 32 de ani

Palermo a devenit „bestia nera“ pentru AC Milan, fiind singura formaţie din Peninsulă care a învins noua campioană a Italiei de două ori de la începutul anului competiţional. Marţi seară, în returul semifinalelor Cupei Italiei, formaţia lui Dorin Goian, titular în centrul defensivei, a trecut de AC Milan cu 2-1 şi s-a calificat în ultimul act, asta după ce în meciul tur scorul a fost egal, 2-2. Golurile de pe stadionul „Renzo Barbera“ au fost marcate de Migliaccio ‘63 şi Bovo ‘73 (penalti), respectiv Ibrahimovici ‘90. Disputa de la Palermo a avut parte şi de două eliminări, Bovo (‘75) şi Mark Van Bommel (‘73) părăsind terenul înainte de fluierul final.
Antrenorul sicilienilor, Delio Rossi, a folosit următorii jucători: Sirigu – Cassani, Goian, Bovo, Balzaretti – Migliaccio, Acquah (‘34, Bacinovic), Nocerino – Ilicic, Pastore (‘76, Munoz) – Hernandez (‘83, Pinilla). De partea cealaltă, tehnicianul „diavolilor“ milanezi, Massimiliano Allegri, a mizat pe: Abbiati – Abate, Nesta (‘80, Cassano), Thiago Silva, Antonini (‘46, Bonera) – Flamini, Van Bommel, Pirlo – Seedorf (‘65, Ibrahimovic) – Robinho, Pato.
Pentru Palermo este a treia calificare din istorie în finala Cupei Italiei, după cele din 1974 şi 1979. De partea cealaltă, AC Milan a ratat calificarea în a 13-a finală din istorie.
Goian şi compania urma să-şi afle adversara din ultimul act al competiţiei KO ieri-seară, când trebuia să se dispute returul semifinalei dintre Inter Milano şi AS Roma, în prima manşă câştigând nerazzurrii, cu 1-0. Finala Cupei Italiei va avea loc pe 29 mai, pe stadionul „Olimpico“ din Roma.

Mii de suporteri
au sărbătorit în stradă

Calificarea în finala Cupei Italiei a scos oamenii pe stradă în Palermo, mii de fani petrecând ore în şir în Piazza Politeama, spre satisfacţia lui Goian. „Suntem foarte mulţumiţi, pentru mine este prima dată când voi juca o finală în Italia. Am făcut o partidă excelentă cu AC Milan, sper să ne meargă bine şi în finală. Nu mi-a fost uşor să-l marchez pe Zlatan Ibrahimovici, este cel mai bun atacant pe care l-am întâlnit în carieră“, a spus fundaşul român, conform Onlinesport. „De două săptămâni se vorbea la Palermo despre semifinala Cupei cu Milan. A fost o presiune foarte mare, dar e important că a ieşit bine. Patronul e foarte bucuros, după ce a fost mult timp supărat pe noi din cauza înfrângerii suferite cu 7-1 în faţa lui Udinese. Toată lumea era foarte bucuroasă. Palermo e o echipă stranie, poate bate şi poate fi învinsă de oricine“, a completat Dorin Goian.
Alături de internaţionalii italieni Sirigu şi Balzaretti, internaţionalul român a fost cel mai bun fundaş al gazdelor. Conform site-ului goal.com, Dorin Goian a fost depăşit doar de doi jucători, Migliaccio şi Ilicic. Pastore, mijlocaşul naţionalei Argentinei, cotat la peste 30 de milioane de euro, a primit o notă mai mică decât Goian. „A fost puţin întârziat în prima repriză, dar şi-a revenit după pauză. Marcaj şi intervenţii excelente din partea românului, dar păcat că a fost depăşit de Ibra la singurul gol al meciului“, a scris goal.com.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS