3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa, viitor în ceaţă

Ştiinţa, viitor în ceaţă

Condamnată la retrogradare, Universitatea trebuie să o ia de la capăt, însă deocamdată nu se cunoaşte strategia care va fi urmată

Universitatea Craiova a pierdut lamentabil cu Dinamo şi chiar dacă mai sunt şanse teoretice de salvare, în realitate misiunea oltenilor în Liga I s-a încheiat. A recunoscut-o chiar patronul Adrian Mititelu, care, din atotputernic şi atotcunoscător, s-a transformat subit în vinovatul numărul unu. Recunoaşterea greşelilor nu-i iartă însă păcatele şi nici nu va readuce suporterii lângă echipa fanion a Olteniei, care va trebui să o ia de la capăt. Cum? Rămâne de văzut. Se vorbeşte că Mititelu, ajuns în colaps financiar şi în imposibilitatea de a primi licenţa, a preferat să ducă echipa la matineu şi să aştepte banii de la Fondul Proprietatea pentru a reporni un nou proiect. O altă variantă, mult mai pe placul fanilor Ştiinţei, ar fi preluarea echipei de autorităţile locale şi de anumiţi oameni de afaceri. Idee despre care a vorbit în aceste zile şi fostul manager al alb-albaştrilor, Victor Piţurcă, căruia actualul patron al grupării oltene trebuie să-i plătească şapte milioane de euro, în urma sentinţelor date de instanţele sportive din România. Însă pentru asta meciul va continua, războiul dintre Mititelu şi Piţurcă fiind de notorietate, lăsându-se cu acuze grave şi vizite la DNA.

Dragomir prevesteşte plecarea lui Mititelu

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat ieri că regretă retrogradarea Ştiinţei, dar susţine că există şi o parte bună a acestei contraperformanţe: va grăbi plecarea lui Mititelu. „Mă întristează retrogradarea Craiovei. Dar e bine că mai devreme sau mai târziu, Craiova va scăpa de acest cancer al fotbalului oltean. Este sută la sută vina lui Mititelu, care n-are nici o treabă cu fotbalul. Acest om a distrus fotbalul din Oltenia. A distrus şi ideea de performanţă. El nu are pe nimeni la care să apeleze. Nici măcar o firmă care să-l sponsorizeze. În ce ţară un patron ţine fostul antrenor al naţionalei la porţile stadionului? Piţi renunţă la toţi banii de la Mititelu, dacă dă echipa autorităţilor. Dacă nu-i plăteşte banii, Mititelu nu poate să mai joace nici în judeţ cu echipa“, a spus Dragomir la GSP TV.
Laurenţiu Reghecampf crede că echipa se va întoarce mai puternică din liga secundă: „Mă doare să văd că Adrian Mititelu acuză că au existat oameni care l-au lăsat la greu. Eu nu am făcut asta, ci exact contrariul. Important este ceea ce se întâmplă la Universitatea. Totdeauna când există momente dificile, persoanele implicate ies mai puternice. Asta trebuie să dea de gândit oamenilor din Craiova, pentru că valoare există“.

„Câinii“ ne plâng
de milă

Nici antrenorul echipei Dinamo, Ioan Andone, nu a rămas indiferent la situaţia Craiovei. „Sunt bucuros că am reuşit să luăm trei puncte, chiar dacă nu am avut un tempo foarte bun. Îmi pare rău de Craiova. Ar merita să rămână în Liga I, dar nici publicul nu mai are răbdare. Suporterii s-au îndepărtat de echipă. Găman şi Bărboianu nu au nici o vină pentru situaţia actuală a Craiovei. Mereu jucătorii olteni au ajutat foarte mult Dinamo, de la Balaci şi Cămătaru încoace. Nu i-am folosit astăzi, pentru că nu am vrut să le complic viaţa. Am discutat cu ei şi am decis acest lucru, mai ales că aveam opţiuni“, a afirmat Andone. Fost jucător la Ştiinţa, Cosmin Moţi crede că echipa din Bănie era retrogradată cu mult
înaintea meciului cu Dinamo: „Îmi pare rău pentru aceşti oameni care vin la stadion, dar ei trebuie să ştie că nu noi am retrogradat Craiova, ci Craiova a retrogradat singură. Păcat că la anul nu vom mai juca împotriva lor. Ne place atmosfera de pe «Ion Oblemenco». Sper ca Universitatea să revină cât mai curând în prima ligă“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

79 COMENTARII