14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGaz Metan CFR caută întăriri pentru Liga I

Gaz Metan CFR caută întăriri pentru Liga I

Staff-ul tehnic al găzarilor a început să scotocească după jucătorii de valoare, astăzi fiind programat un prim test în care vor putea fi văzuţi la lucru câţiva aspiranţi

Divizionara secundă Gaz Metan CFR Craiova va susţine astăzi, de la ora 17.00, pe terenul de la „Termo“ (Severin), un joc amical în compania celor de la Minerul Mătăsari (locul 2 în C4). Tricourile găzarilor nu vor fi însă îmbrăcate de Cosmin Cruşoveanu şi colegii săi, ci de mai mulţi tineri care vor încerca să-l convingă pe antrenorul Jerry Gane că merită să fie cooptaţi la echipă. În probe se vor afla şi trei jucători brazilieni, Rafael Rezendez de Souza (mijlocaş stânga, 25 de ani), Fernando Bo Huchmacher (mijlocaş dreapta, 26 de ani) şi Samson Marijani (atacant, 25 de ani), care au ajuns încă de duminică seară la Severin.
„Toţi trei sunt jucători cu calităţi, însă cred că sunt puţin în urmă cu condiţia fizică, pentru că au fost în probe în Suedia şi în perioada petrecută acolo nu au prea lucrat la acest capitol. Rafael şi Fernando vin din liga secundă din Brazilia, iar Marijani a evoluat în SUA, şi mi-au fost recomandaţi de asociatul meu din New Jersey. Când avea 21 de ani, Fernando era foarte bine văzut în Brazilia, a filmat şi un clip cu Ronaldinho pentru o celebră firmă de echipament sportiv. Jerry Gane îi va vedea la lucru şi, dacă va considera că merită, vor rămâne la echipă. Eu cred că însă că îi vor fi de ajutor“, a spus impresarul craiovean Lucian Mincu, pentru GdS. „Rafael şi Fernando au fost în probe şi la UTA Arad, dar acolo au fost nişte probleme şi ne-a fost teamă, aşa că i-am adus la Gaz Metan CFR, un club serios şi cu pretenţii. Nu avem nevoie de probleme, pentru că şi aşa România nu este văzută bine la UEFA din cauza numeroaselor litigii de la TAS“, a completat Lucian Mincu.

„Numai dacă sunt
cu adevărat buni vor rămâne“

Oficialii grupării Gaz Metan CFR au spus de multe ori şi răspicat că lotul va fi îmbunătăţit, pentru că se va încerca promovarea în Liga I în sezonul viitor, dar au punctat faptul că selecţia va fi foarte aspră. „Cu siguranţă că în etapele rămase de disputat se vor cerne valorile la echipă şi că vom încerca să aducem jucători care pot să ne ajute să promovăm“, afirma nu demult preşedintele executiv al găzarilor, Gheorghe Frăţică.
Organizatorul de competiţii al clubului, Viorel Neaţu, le atrage însă atenţia jucătorilor extracomunitari, spunându-le că vor rămâne la Gaz Metan CFR doar dacă sunt într-adevăr fotbalişti. „Avem deja doi extracomunitari sub contract, pe sârbul Milan Mitic şi pe japonezul Yuki Nakamura. În teren au voie doar doi, iar în lotul de 18 mai poate sta un singur jucător extracomunitar, aşa că trebuie să fim atenţi. Ca să rămână la echipă, cei care vin în probe trebuie să fie mai buni decât ce avem, altfel nu îi vom legitima. Antrenorii sunt cei care vor trage concluziile, dar cei care dau banii la echipă vor decide totul“, a punctat Viorel Neaţu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII