16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia, expulzată din Europa

Energia, expulzată din Europa

Coborâţi direct din microbuz, reşiţenii nu au avut milă de gorjeni, scoţându-i din lupta pentru cupele europene după un meci controlat în totalitate de oaspeţi.

Doar unsprezece jucători, dintre care doi portari, a deplasat vicecampioana UCM HC Caraş Severin la Târgu Jiu, suficient cât să obţină cele două puncte fără prea mari emoţii, în ciuda scorului egal din minutul 58, 25-25. Energia a greşit prea des pentru a emite pretenţii, handbaliştii gorjeni chinuindu-se să ţină ritmul. Doar în două rânduri gazdele s-au aflat în avantaj, în primul minut, 1-0, şi în minutul 49, 22-21, restul timpului fiind ocupate să echilibreze disputa. După această înfrângere, Energia Pandurii Târgu Jiu va termina sezonul, cel mai probabil, pe locul 7, în afara locurilor de cupe europene. „Supărarea e mare pentru felul în care am tratat jocul. Ne-am crezut învingători, iar ei ne-au demonstrat că şase jucători pot să învingă o echipă care are 14 pe foaia de meci. Nu am fost motivaţi, am crezut că meciul se poate câştiga doar văzându-i intrând pe uşă, au tratat jocul cu indiferenţă. Mulţi se văitau că nu jucau şi acum, când joacă, văd că nu pot să ducă un meci de la un cap la altul. Trebuie să vedem ce trebuie făcut pentru sezonul următor că anul acesta vom termina pe locul şapte“, a declarat antrenorul Liviu Andrieş.

Mai rămâne Cupa

Energia mai are de disputat două jocuri în acest sezon al Ligii Naţionale de handbal masculin, cu CSM Bucureşti (deplasare) şi HCM Constanţa (acasă), jocuri pe care conducerea clubului le vrea câştigate chiar dacă speranţele de a mai prinde un loc de cupă europeană sunt aproape inexistente. „În Europa, mai avem şanse de a ajunge doar prin Cupa României. Obiectivul pentru ultimele etape este să câştigăm cele două meciuri, foarte clar! Şi cu Constanţa trebuie să batem. Este ultimul meci, vor veni spectatorii şi trebuie să le oferim o victorie, dar, dacă jucăm tot aşa, nu avem nici o şansă“, a declarat preşedintele secţiei de handbal a Energiei, Gore Popescu. Acesta a afirmat că jucătorii sunt singurii responsabili pentru eşecul cu Reşiţa. „Au evoluat fără nici un pic de disciplină în teren. Nu are de ce să fie antrenorul de vină! Nici pe arbitri nu putem da vina. Sunt la zi cu salariile. Nu contează asta. Cei de la Reşiţa nu şi-au luat salariile din octombrie. Erau jucători în februarie neplătiţi de şapte luni acolo. Dacă joacă aşa, nu au şanse la nici o echipă“, a mai spus Gore Popescu. Energia e ca şi calificată la turneul final al Cupei României, unde merg primele opt clasate din Liga Naţională, dar dacă jocul nu se îmbunătăţeşte, gorjenii au şanse să părăsească prematur competiţia. „Dacă ne prezentăm cum jucăm acum în Cupa României, vom juca un singur meci. Chiar dacă locul şapte ne fereşte de HCM Constanţa până în finală, noi trebuie să ne ferim de celelalte echipe. În prezent, trebuie să stăm cu capul plecat, să ne pregătim şi să vedem ce ne oferă următoarele jocuri“, a declarat Andrieş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS