17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSupercadou de la Miti pentru Piţi: şapte milioane de euro!

Supercadou de la Miti pentru Piţi: şapte milioane de euro!

Comisia de Recurs din cadrul FRF a respins recursul Universităţii Craiova în cazul datoriei către fostul antrenor Victor Piţurcă, menţinând decizia iniţială a Camerei Naţionale de Soluţionare a Litigiilor, prin care Adrian Mititelu este obligat să-i achite lui Piţi aproape şapte milioane de euro din cele 12 milioane pe care le solicita fostul selecţioner.
Finanţatorul Ştiinţei trebuie să-i achite lui Piţi 1,8 milioane de euro (prima de instalare), cinci milioane de euro (clauză de reziliere a contractului) şi încă 200.000 de euro (restanţe salariale). Cel mai probabil, Universitatea Craiova va merge la TAS pentru soluţionarea problemei, dar şi Piţi ar putea să se adreseze Tribunalului de la Lausanne. În exclusivitate pentru GdS, Victor Piţurcă a declarat ieri: „Cunosc decizia comisiei de recurs a FRF. Intenţia mea este să mă adresez la TAS deoarece Adrian Mititelu are să-mi dea, de fapt, 12 milioane de euro. O să mă consult astăzi (ieri – n.r.) cu avocaţii şi apoi voi lua o decizie în privinţa acţiunii mele către TAS. Reamintesc că acest aşa-zis finanţator al Craiovei nu a respectat clauzele din contract, m-a jignit şi a minţit, motiv pentru care nu-l iert. Sunt surprins de faptul că această decizie s-a luat destul de târziu, s-au tărăgănat lucrurile la FRF. Trebuia demult să fie obligat acest om, care a distrus brandul Universităţii, să facă plăţile deoarece termenele din contract sunt foarte clare, cu date precise. Oricum, Mititelu este acum cum era pe vremuri Miron Cosma, încolţit din toate părţile, iar regretatul Traian Tomescu i-a spus lui Cosma la TV: «Se strânge laţul, Miroane!». Cam aşa este acum Mititelu. Eu am venit cu tot sufletul la Universitatea, cu cele mai bune intenţii, am adus bani de la mine conform unei înţelegeri clare între mine şi el, iar acum eu sunt chemat la DNA?! Escrocul face reclamaţii, escrochează pe toată lumea şi, în loc ca el să fie anchetat, dau eu cu subsemnatul pe la DNA! Este de-a dreptul incredibil“.
Piţi îşi aniversează ziua de naştere. El împlineşte mâine 55 de ani.

Ştiinţa, spre Liga a III-a?

Universitatea Craiova se îndreaptă cu paşi repezi spre Liga a III-a. Conform deciziei de ieri a FRF, Fotbal Club U Craiova SA trebuie să-i achite lui Victor Piţurcă 7.000.000 de euro. Echipa va scăpa însă de neprogramare în acest campionat în Liga 1, spune secretarul Camerei Naţionale de Soluţionare a Litigiilor (CNSL) din cadrul FRF, Adrian Stângaciu. „Hotărârea trebuie pusă în aplicare în 30 de zile de la data pronunţării. În cazul în care clubul nu plăteşte sau nu se înţelege cu antrenorul, echipa nu va fi programată în campionat. La două neprogramări consecutive, va fi exclusă din competiţie“, a precizat Stângaciu. Sezonul competiţional 2010-2011 se încheie pe 21 mai 2011. În aceste condiţii, Universitatea nu riscă neprogramarea. Clubul nu poate lua licenţa de Liga I pentru sezonul 2011-2012 pentru că nu şi-a achitat (sau reeşalonat) datoriile la stat până pe 31 martie 2011. Are, în schimb, şansa să depună dosarul de licenţiere pentru Liga a II-a, pentru că aici nu operează criteriul datoriilor către stat. Totuşi, există ca şi criteriu achitarea datoriilor către jucători şi antrenori. Comisia de licenţiere pentru Liga a II-a va analiza dacă datoriile către Victor Piţurcă, staff-ul său şi jucători erau scadente în 2010. În cazul în care erau, Universitatea Craiova nu va lua licenţa şi ar urma să joace în Liga a III-a.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

40 COMENTARII