10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞi la anul vor juca tot în Divizia A

Şi la anul vor juca tot în Divizia A

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova au trecut fără probleme de CSU Cuadripol Braşov, scor general 3-0, în lupta pentru evitarea retrogradării

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova va evolua şi în sezonul viitor tot în prima divizie, după ce a trecut cu scorul general de 3-0 de CSU Cuadripol Braşov, în faza a doua din play-out-ul Diviziei A. Oltenii au încheiat sezonul pe locul 13, poziţie pe care au ocupat-o o bună perioadă din această ediţie de campionat, în timp ce ardelenii au retrogradat în Divizia B după 14 prezenţe pe prima scenă a baschetului românesc.
Jucătorii craioveni au încheiat cât au putut de repede disputa cu braşovenii, după ce miercuri seară au câştigat partida din deplasare, scor 83-68 (22-27, 19-10, 22-9, 20-22). În primele două meciuri, oltenii se impuseseră pe teren propriu cu 93-78 şi 88-71. Vorbind despre partida a treia, de la Braşov, antrenorul principal al SCM-U, Adrian Budurean, a spus: „Gazdele au început meciul în forţă, deoarece era ultima lor şansă, dar băieţii noştri şi-au făcut treaba şi le mulţumesc. Au dovedit că formează un grup puternic şi valoros. Sunt convins că, dacă nu existau problemele de sănătate din acest retur, altul era locul nostru în clasament“.
În ultima partidă din acest sezon, Budurean a mizat pe următorii jucători: Jermont Horton (23 de puncte), Casey Wohlleb (18 p), Brock Gillespie (13 p), Ionel Dodoc (5 p), Kenneth Simms (19 p), Elvis Lăpădat (3 p), Ionuţ Albu, Mihai Gavrilă (2 p), Iulian Corneanu şi Marius Bulancea.
 
Sfârşit de sezon, început de negocieri

Jucătorii au intrat în vacanţă după meciul de la Braşov, dar încă nu au părăsit Craiova. La majoritatea le expiră contractul şi săptămâna viitoare vor fi chemaţi la negocieri. „Ar fi ideal să păstrăm un nucleu de jucători, dar acum rămâne de văzut ce se va întâmpla. Se va negocia cu jucătorii şi sper să convingem cât mai mulţi să rămână“, a spus ieri Marius Toma, antrenor secund al echipei oltene. Kenneth Simms, cel mai bun baschetbalist din lotul craiovean în acest sezon, conform statisticilor, va pleca zilele acestea în China, acolo unde timp de două luni va evolua la o echipă într-o Ligă de vară.
Toma a ţinut să le mulţumească, în numele jucătorilor şi al staff-ului, spectatorilor craioveni care au susţinut echipa în acest sezon, dar mai ales în primele două meciuri de pe teren propriu, cu CSU Cuadripol Braşov.
Cât despre locul 13 ocupat la finalul acestui sezon, Marius Toma a spus că era destul de greu să se obţină o clasare mai bună: „Ar fi trebuit să avem noroc să picăm în turul întâi din play-out cu o echipă lovită de accidentări şi alte probleme medicale. În plus, în grupa echipelor care nu au intrat în play-off se află formaţii care au avut buget mult mai mare decât noi, cum ar fi CSM Bucureşti, Energia Rovinari sau BC Timişoara“.
La fel ca şi în cazul altor cluburi, oltenii se gândesc să cheme o parte dintre jucători mult mai devreme la pregătire decât de obicei. „Anul trecut am avut problemele cu bugetul şi lotul s-a întregit destul de târziu şi s-a văzut. Acum vrem să facem mai devreme un fel de semipregătire, adică să chemăm jucătorii craioveni să mai facă antrenamente“, a încheiat Toma. 

Au învins campioana

SCM-U a încheiat sezonul regulat pe locul 13, cu şase victorii şi 24 de înfrângeri.
Oltenii se pot mândri că au bătut campioana CSU Asesoft Ploieşti, restul victoriilor fiind în faţa echipelor CSU Atlassib Sibiu, două cu CSU Cuadripol Braşov, BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc şi Poli Iaşi. În turul întâi din play-out, oltenii au întâlnit CSM Bucureşti, formaţia din Capitală impunându-se cu scorul general de 3-0. În turul doi, decisiv pentru evitarea retrogradării, baschetbaliştii craioveni au trecut cu 3-0 de CSU Cuadripol Braşov, formaţie alcătuită aproape în totalitate din jucători români.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII