12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMititelu: Retrogradăm dacă nu câştigăm

Mititelu: Retrogradăm dacă nu câştigăm

Ştiinţa dispută la Galaţi un meci capital pentru supravieţuire, iar o înfrângere poate fi similară cu retrogradarea.

Craiova se află în faţa unei mari bătălii, în primul rând cu ea însăşi, o bătălie grea, aceea a rămânerii în primul eşalon fotbalistic în condiţiile în care şansele de supravieţuire sunt mai mult teoretice, dar în fotbal se pot întâmpla şi minuni. În general, toţi spun că Universitatea, pentru a mai spera la salvare, e datoare astăzi să meargă la Galaţi exclusiv pe cartea victoriei. Finanţatorul oltenilor a opinat însă că şi un egal ar fi suficient. „Pentru noi, meciul cu Oţelul este mult mai important decât pentru ei pentru că noi retrogradăm dacă nu câştigăm. Pentru noi ar fi foarte bun şi un egal, pentru că meciul cu Gloria va fi decisiv. Sper să avem şi noi parte de un arbitraj bun. Mai puţin mă interesează numele (…) Avem nevoie de un arbitraj corect pentru că depinde soarta Craiovei de asta“, a declarat Adrian Mititelu la Fanatik Show.
Dincolo de toate calculele hârtiei, pe prim-plan se află capacitatea şi forma echipelor la ora H. Astăzi este Ziua Bărbatului… „Bărbaţii“ lui Ţicleanu sunt obligaţi să facă un meci mare la Galaţi şi să revină în Bănie cu puncte! Altfel, s-ar putea repeta nenorocirea din 2005.
Gazdele, după victoria din Gruia (CFR Cluj – Oţelul 0-1, n.r.), au anunţat că n-au ieşit din lupta pentru titlul acestei ediţii şi, evident, şi-au propus să învingă Universitatea. Va fi probabil un meci aspru, în care totul va conta, de la arbitraj până la un… luft. Are echipa lui Ţicleanu resurse psiho-fizice suficiente şi inteligenţa tactică să deturneze Galaţiul din cursa pentru titlu? Astă-seară vom afla răspunsul! Această dispută este o premieră pentru echipa gazdă: este primul meci în nocturnă pe stadionul „Oţelul“! Modernizarea stadionului din Galaţi a început în 2006, iar recent a fost finalizată instalaţia de nocturnă.

Dumitru Dragomir: Cred că va câştiga Galaţiul

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a opinat ieri pentru GdS că Oţelul este echipa favorită. „Cred că va câştiga Galaţiul. Sunt în frunte, trag la titlul campionatului, joacă acasă… Şi Craiova are şansa ei, s-a mobilizat bine în ultima perioadă, dar, cum spuneam, gazdele sunt favorite. Universitatea Craiova mai are doar şanse teoretice de a se salva de la retrogradare. La ora actuală, în opinia mea, Craiova nu are lot de prima ligă. Este o echipă care joacă rău de tot. Explicaţii? Schimbările dese de antrenori şi… domnul Mititelu! Am mai spus-o, domnul Mititelu a făcut atâta rău Universităţii Craiova că nici în următorii 50 de ani lumea nu va recupera răul ăsta!“.
Universitatea a plecat ieri după-amiază spre Galaţi, iar pentru partida de astăzi au drept de joc cei trei absenţi din etapa trecută: Prepeliţă, Ologu, Buleică. Ar fi posibil ca Florin Costea să joace la Galaţi. LPF a comunicat ieri că cererea lui Florin – încetare raporturi contractuale şi pretenţii financiare – a fost retrasă de la Comisia de Disciplină, motiv pentru care LPF a închis dosarul respectiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

29 COMENTARII