14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia, al patrulea succes consecutiv

Energia, al patrulea succes consecutiv

Energia Pandurii Târgu Jiu a învins acasă pe CSM Satu Mare, scor 33-29, într-un joc din etapa a 22-a a Ligii Naţionale de handbal masculin şi a egalat în clasament ocupanta locului patru, UCM HC Caraş-Severin.
După succesele cu HC Odorhei, Minaur Baia Mare şi Poli Timişoara, Energia a mai adăugat o victorie, cu CSM Satu Mare, ce o menţine în lupta pentru cupele europene. Cu o apărare funcţională la parametri ridicaţi, dublată de paradele portarilor, gorjenii s-au impus fără prea mari emoţii, chiar dacă au pierdut uşor avantaje de trei-patru goluri în prima parte. Satu Mare nu a găsit plasa porţii în primele zece minute ale actului secund şi Energia a pus opt goluri pe tabelă (26-18, ‘42). Cu rezervele pe teren, gruparea din Târgu Jiu a fost vulnerabilă în final, însă revenirea sătmărenilor a fost tardivă şi nu a pus în pericol rezultatul final. „Sunt mulţumit de cele două puncte luate, dar pentru jocul prestat sunt mai puţin mulţumit. Totuşi, îi felicit pe băieţi pentru victorie şi, având în vedere că suntem la a patra victorie consecutivă, este un lucru extraordinar pentru moral şi pentru suporteri. Un lucru bun pe care îl remarc este jocul din apărare. Chiar dacă am primit 29 de goluri, unele au fost luate pe final de joc, atunci când am făcut mai multe schimbări. De la meci la meci ne apărăm tot mai bine şi suntem un grup tot mai unit. Victoriile aduc victorii“, a declarat tehnicianul Liviu Andrieş. De partea cealaltă, antrenorul Ioan Palko a „amendat“ arbitrajul fără a contesta victoria gazdelor.
„Ne aşteptam la acest joc în viteză al lor, un joc pe alocuri foarte agresiv şi spun că arbitrii au permis acest lucru, au luat câteva mingi cu fault, lucru care, de obicei, se fluieră, dar gazdele au meritat victoria. Eu sunt mulţumit cu acest rezultat. Ne-au surprins cu apărarea“, a declarat Palko.

Atacă locul patru

Cu patru etape înainte de final, Energia Pandurii Târgu Jiu a strâns 29 de puncte şi a egalat în clasament ocupanta locului patru, UCM HC Caraş-Severin, ce a pierdut surprinzător în această etapă la Steaua. Gorjenii au în continuare un program infernal, cu două deplasări la Ştiinţa Bacău şi CSM Bucureşti, şi două jocuri acasă, cu vicecampioana UCM HC Caraş-Severin şi campioana în exerciţiu, HCM Constanţa. „Dacă vom învinge pe Bacău şi apoi pe Reşiţa acasă, 90 la sută vom fi calificaţi în cupele europene. Dar noi trebuie să o luăm meci după meci şi vom vedea ce se va întâmpla. Putem spune că suntem la capacitate maximă în acest moment. Sperăm să ne ţină această formă şi la următoarele patru jocuri pentru că sunt patru meciuri foarte grele, cu deplasări foarte lungi, iar recuperarea este de bază. Vom pune osul la fiecare din aceste jocuri, fiecare punct este extrem de important. Orice punct pierdut ne reduce şansele la cupele europene“, a mai declarat Andrieş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS