11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEl Clasico, episodul 4

El Clasico, episodul 4

Nici nu s-a „stins“ bine „războiul“ fără precedent între Barcelona şi Real Madrid de săptămâna trecută, că orgoliile sunt gata să se „ciocnească“ din nou, astăzi, pe „Camp Nou“, de la ora 21.45 (TVR 1), în manşa a doua a semifinalelor Ligii Campionilor, fiecare având de demonstrat câte ceva celeilalte, miza garantându-ne spectacolul. Cu un avantaj de două goluri, catalanii se pot considera cu un pas pe „Wembley“, acolo unde pe 28 mai se va disputa finala celei mai prestigioase competiţii interclubluri, dar pentru asta trebuie să mai îndeplinească o singură condiţie: să nu-i subestimeze pe madrileni. Cu orgoliul rănit, Jose Mourinho şi trupa sa vor păşi pe „Camp Nou“ cu gândul să răzbune tot ce a fost în tur, chiar dacă vor fi privaţi de unele absenţe importante, cum ar fi Pepe şi Sergio Ramos (suspendaţi). „Galacticii“ vor beneficia însă de aportul lui Carvalho, care şi-a ispăşit suspendarea în meciul tur. „Vom merge la Barcelona cu tot orgoliul din lume, din respect pentru lumea noastră, care este fotbalul, chiar dacă uneori această lume mă dezgustă puţin. Putem remonta la Barcelona“, a spus tehnicianul portughez, care ar putea trimite pe teren următorul „unsprezece“: Casillas – Arbeloa, Carvalho, Albiol, Marcelo – Xabi Alonso, Diarra, Cristiano Ronaldo – Ozil, Adebayor, Di Maria.

Catalanii sunt precauţi

De partea cealaltă, antrenorul Barcelonei, Josep Guardiola, a spus că echipa sa nu trebuie să stea la „umbra“ victoriei cu 2-0 din tur şi să se gândească la faptul că joacă în faţa propriilor suporteri şi trebuie să-i bucure. „Va trebui să fim la fel de atenţi în meciul retur, pentru că Real va veni să câştige pe «Camp Nou». Va trebui să fim mai atenţi ca niciodată, de fapt“, a punctat Josep Guardiola. Barcelona a arătat destule puncte slabe în meciul din weekendul trecut, din campionat, pierdut cu 2-1 în faţa celor de la Real Sociedad, tocmai de aceea staff-ul catalan este precaut. „A fost o lecţie pentru mine şi pentru noi toţi“, a punctat Guardiola.
În tabăra Barcelonei nu există nici un indisponibil pentru această confruntare, astfel că formula de start ar putea fi următoarea: Valdes – Dani Alves, Pique, Busquets, Puyol – Xavi, Iniesta, Keita – Pedro, Messi, Villa.

Fluieră un „prieten“ al lui Mourinho

După arbitrajul foarte contestat de săptămâna trecută, când germanul Wolfgang Stark a generat dispute foarte aprinse între cele două tabere, care au ajuns să se pârască şi pe la UEFA, toată lumea se aştepta ca în manşa secundă să fie delegată o brigadă care să risipească orice suspiciune. Nu a fost deloc aşa, confruntarea din această seară, de pe „Camp Nou“, va fi oficiată de belgianul Frank de Bleeckere, care va fi ajutat de Peter Hermans, Walter Vromans (asistenţi), Serge Gumienny (rezervă), Luc Wouters şi Peter Vervecken (asistenţi suplimentari). Culmea este că belgianul este cel care a arbitrat în sezonul trecut returul dintre Barcelona şi Inter. Acesta a fost criticat foarte dur de Jose Mourinho după meci pentru că l-a eliminat foarte uşor pe Thiago Motta pentru un fault la Sergio Busquets.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS