8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPorto a fost de neoprit

Porto a fost de neoprit

Săpunaru şi ai lui au făcut spectacol pe „Dragao“, umilind-o pe Villarreal cu 5-1, rezultat care echivalează cu accederea în finala Europa League. În cealaltă semifinală disputată joi, Benfica a reuşit să câştige primul derbi lusitan, scor 2-1, cu Sporting Brada şi totul se va decide în retur.

Fotbalul „mare“ ne-a delectat joi seară cu două partide spectaculoase, ambele contând pentru prima manşă a semifinalelor Europa League, competiţie în a cărei finală va evolua cu siguranţă şi Cristi Săpunaru, întrucât echipa sa, FC Porto, a „executat-o“ pe Villarreal cu 5-1.
Partida de pe „Dragao“ a fost una de-a dreptul „nebună“, cu o primă repriză destul de echilibrată, dar cu o a doua în care portughezii au făcut ce au dorit cu defensiva spaniolilor. Cei care au deschis scorul au fost ibericii, prin Cani (0-1, ‘45), însă avantajul a dispărut după doar patru minute, columbianul Radamel Falcao restabilind egalitatea dintr-o lovitură de pedeapsă (1-1, ‘49). Găsindu-le punctul slab, lusitanii au punctat de patru ori, prin Guarin (‘61) şi Falcao (‘67, ‘75, ‘90), asigurându-şi practic prezenţa în ultimul act al Europa League, programat pe 18 mai, la Dublin, pe „Aviva Stadium“.
„Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, continuăm să visăm la finală. Am făcut un pas mare înainte. Să marchezi 15 goluri în trei meciuri ţine de talentul jucătorilor. Falcao este fabulos, ca toţi ceilalţi din echipă, şi, chiar dacă este un mare golgheter, eu trebuie să subliniez performanţa întregului grup“, a declarat antrenorul lui Porto, Andre Villas-Boas, care a mizat în acest meci pe: Helton – Săpunaru, Rolando, Otamendi, Pereira – Guarin (‘78, Souza), Fernando, Moutinho – Hulk, Falcao, Cristian Rodriguez (‘72, Varela). „E prima dată când am înscris de patru ori într-un meci. A fost o seară magică, pe care nu o voi uita niciodată. Este o victorie minunată. Nu ne-am descurajat după ce am fost conduşi şi am fost capabili să reacţionăm rapid“, a explicat „omul meciului“, Radamel Falcao.
De partea cealaltă, tehnicianul „Submarinului galben“, Juan Carlos Garrido, i-a trimis pe teren pe: Lopez – Gaspar, Musacchio, Marchena, Catala – Cani (‘71, Matilla), Valero (‘66, Wakaso), Bruno, Cazorla – Nilmar (‘72, Garrido), Rossi.

„Vulturii“ au câştigat prima bătălie

În cealaltă dispută, Benfica Lisabona a reuşit o partidă bună cu Sporting Braga, vicecampioana Portugaliei, câştigând pe „Da Luz“, cu 2-1 (0-0), prima bătălie din semifinale. „Vulturi“ au deschis scorul prin Jardel, care a împins mingea în plasă din câţiva metri, după o fază lucrată de Pereira şi Cardozo (1-0, ‘50). Bucuria gazdelor a durat doar trei minute, Brada reuşind să restabilească egalitatea prin Vandinho (1-1, ‘53), care l-a învins pe portarul Roberto cu o lovitură de cap de la 11 metri, după o fază fixă executată de Hugo Viana. Benfica a apăsat din nou pe „acceleraţie“ şi a izbutit să marcheze prin Oscar Cardozo, care a executat perfect o lovitură liberă din afara careului de 16 metri (2-1, ‘59).
Jorge Jesus, antrenorul Benficăi Lisabona, este convins că echipa sa nu va rata prezenţa în finala de la Dublin. „Cred că mergem în finala de la Dublin. Vom fi pregătiţi pentru un meci dur în retur, dar acest meci ne dă încredere să mergem şi să ne apărăm rezultatul la Braga“, a spus Jorge Jesus, care a mizat pe: Roberto – Coentrao, Jardel, Luisao, Pereira- Peixoto (‘65, Gaitan), Garcia, Martins (‘65, Jara) – Aimar, Cardozo, Saviola (‘86, Airton).
„Nu este un rezultat bun pentru noi, dar ştim că această calificare încă se joacă. Pe stadionul nostru, în faţa fanilor noştri, va fi o altă partidă. Ştim că este posibil să învingem pe Benfica şi le-am făcut viaţa grea până acum“, a comentat Domingos Paciencia, antrenorul Bragăi, care a utilizat următorii jucători: Artur – Garcia, Rodriguez, Paulao, Silvio – Alan, Vandinho, Viana (‘62, Mossoro), Salino – Meyong (‘55, Custodio), Lima (‘84, Kaka).
Meciurile din manşa a doua a semifinalelor Europa League vor avea loc joi, 5 mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS