14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalistele de la SCM, salvate matematic de la retrogradare

Handbalistele de la SCM, salvate matematic de la retrogradare

Echipa feminină de handbal SCM Craiova a remizat, joi seară, cu Ştiinţa Baia Mare, scor 29-29 (16-13), în Sala Polivalentă din Drobeta Turnu Severin, într-un joc din cadrul antepenultimei etape din Liga Naţională. Punctul obţinut de elevele Victorinei Bora echivalează cu salvarea de la retrogradare, oltencele ocupând locul 12 cu 13 puncte, cu patru mai mult decât echipa de pe locul 13, Universitatea Reşiţa. Chiar dacă bănăţencele vor câştiga ultimele două partide din acest sezon şi SCM Craiova va pierde, oltencele sunt avantajate de rezultatele din meciurile directe. Revenind la jocul cu Ştiinţa Baia Mare, SCM a fost foarte aproape să-l câştige. În minutul 58, handbalistele din Bănie aveau un avans de trei goluri, 29-26, dar oaspetele au egalat cu 15 secunde înainte de ultimul fluier al brigăzii de arbitri.
Victorina Bora şi-a felicitat jucătoarele pentru că au evitat retrogradarea, dar şi-a arătat nemulţumirea faţă de maniera de arbitraj: „Felicit fetele că şi-au atins obiectivul, menţinerea în Liga Naţională, cu două etape înainte de finalul campionatului, şi nu mai avem emoţii. Am obţinut un punct decisiv în realizarea obiectivului. A fost un meci cu o tensiune foarte mare. «Felicit» arbitrii, care au făcut ca meciul să fie şi mai încordat“. De partea cealaltă, tehnicianul Ştiinţei Baia Mare, Ioan Băban, a spus că SCM Craiova merită să joace şi la anul în Liga Naţională: „După ce a arătat acum, Craiova nu merită să retrogradeze. Noi am câştigat un punct pentru că formaţia craioveană a jucat foarte bine. Diferenţa pe final cred că au făcut-o pregătirea fizică superioară, dar şi apărarea mult mai agresivă. Ne-am apărat mult mai bine la pivot şi nu le-am mai lăsat să arunce de la 9 metri“.
Pentru SCM Craiova au evoluat următoarele jucătoare: Barbu, Ialomiţeanu – Mihalschi (5 goluri), Biscan (5), Crap (4), Chitacu (4), C. Ilie (3), E. Nicu (3), Moise (3), Dumitru (2), Gogoriţă, Constantinescu şi Rădoi.
Oltencele vor întâlni în ultimele două etape pe Tomis Constanţa (8 mai, acasă) şi Rulmentul Braşov (15 mai, deplasare).
Tot joi, în cadrul etapei a 24-a, Oltchim Râmnicu Vâlcea, care a obţinut titlul de campioană în urmă cu câteva etape, a trecut fără probleme, pe teren propriu, de HCM Roman, scor 34-20 (18-11).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU