10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEl Clasico, episodul 3

El Clasico, episodul 3

După cele două întâlniri din Primera Division şi Cupa Regelui, Real Madrid şi Barcelona vor lupta în semifinalele Ligii Campionilor, prima manşă fiind programată astăzi, pe „Santiago Bernabeu“.

Adversare pentru a treia oară în 11 zile, Real Madrid şi Barcelona se vor întâlni astăzi, de la ora 21.45 (TVR 1), pentru prima bătălie din cel mai important război, Liga Campionilor. A fost 1-1 în jocul din campionat şi 1-0 pentru Real în Cupa Regelui, însă cele două dispute par să fi fost de „încălzire“ pentru duelul din semifinale, care se anunţă extrem de disputat. Antrenorul „galacticilor“, Jose Mourinho, a pregătit pentru meciul tur, de pe teren propriu, o aşezare asemănătoare cu cea din finala Cupei, însă cu patru modificări în primul 11, dintre care două obligatorii. Lusitanul a păstrat ideea de joc fără un atacant central pur, chiar dacă Benzema şi Kaka au evoluat foarte bine în jocul de sâmbătă, de la Valencia, câştigat de Real cu 6-3. Marea pierdere a madrilenilor o reprezintă portughezul Carvalho (suspendat), locul său din centrul defensivei fiind luat de Albiol. În primul „unsprezece“ va apărea şi Lassana Diarra, care îl va înlocui pe „închizătorul“ Sami Khedira (accidentat), iar Mesut Ozil, rezervă în ultima partidă din Ligă, va intra în locul lui Benzema şi va forma o linie de trei alături de Cristiano Ronaldo, care va avea atribuţiile mai ofensive, şi Di Maria, în banda stângă.
Realul va alinia astăzi următorul „unsprezece“: Casillas – Arbeloa, Sergio Ramos, Albiol – Marcelo, Pepe, Diarra, Xabi Alonso – Ozil, Cristiano Ronaldo, Di Maria.
Real Madrid speră să respecte istoria întâlnirilor directe cu Barcelona în cea mai importantă competiţie intercluburi. Au fost trei dispute în total, din care două în semifinale, ambele tranşate de „galactici“. În plus, după ce s-au impus în faţa catalanilor, în sezoanele 1959-1960 şi 2001-2002, madrilenii au şi câştigat competiţia.
Caracatiţa Iker, considerată de spanioli urmaşa celebrului Paul, vedeta Cupei Mondiale din Africa de Sud, şi-a ales favorita din înfruntarea dintre Barcelona şi Madrid, din semifinalele Ligii Campionilor. „Gigantul“ Iker, de 16 kg şi doi metri, a prezis că Real Madrid va juca finala Ligii Campionilor pe Wembley (Londra).

Guardiola, supărat

Antrenorul Josep Guardiola s-a arătat destul de neliniştit la ultima conferinţă de presă, trecând de la discursul echidistant la atac prin expresii ironice. Pep s-a legat de ultimele arbitraje, punând astfel presiune pe germanii Wolfgang Stark, Jan-Hendrik Salver, Mike Pickel şi Thorsten Kinhofer, care vor împărţi astăzi dreptatea, şi de Jose Mourinho. „Nu am câştigat pentru doi centimetri“, a spus Guardiola, care s-a referit la un gol marcat de Pedro Rodriguez, pentru ofsaid, în finala Cupei Regelui. Referindu-se la meciul din Liga Campionilor, al treilea din seria Real Madrid – Barcelona, antrenorul Barcei a spus că „profităm de vizita de pe «Bernabeu» ca să vedem dacă a mai crescut iarba. Suntem cine suntem, avem totul împotrivă şi trebuie să fim alături toţi ca să facem faţă greutăţilor. Nu ne aflăm în cele mai bune condiţii de joc, însă măcar pot spune că vom aborda partida cu entuziasm“.
Pe lângă fundaşii Eric Abidal, Maxwell şi Adriano şi atacantul Bojan Krkic, Pep Guardiola ar putea să nu-l folosească nici pe mijlocaşul Andres Iniesta, care a suferit o contractură la piciorul drept şi e incert pentru meciul din această seară. Antrenorul catalanilor îi va putea utiliza, în schimb, pe fundaşii Carles Puyol şi Gabriel Milito, refăcuţi după probleme musculare. „Unsprezecele“ Barcelonei ar putea fi următorul: Valdes – Alves, Pique, Puyol, Milito – Xavi, Busquets, Keita – Pedro, Messi, Villa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS