8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSăptămâna mare pentru panduri

Săptămâna mare pentru panduri

Sportul Studenţesc – Pandurii Târgu Jiu
Stadion
„Regie“, astăzi, ora 17.00 (GSPTV).
Formaţii probabile:
Sportul:
Viciu – Maxim, D. Lung, Raţiu, Ciupe – Postolache, Ferfelea, Cr. Irimia, Cruceru – T. Bălan, Curelea. Antrenor: Gheorghe Mulţescu.
Pandurii: Mingote – Matei, Viera, I. Rada, Grecu – Băcilă, Voiculeţ, Vranjes, Nistor – Stromajer, Lemnaru. Antrenor: Petre Grigoraş.
Vor arbitra: G. Ionescu – Vl. Urzică, Ov. Artene.

Performera lunii aprilie, cu patru victorii şi un egal, Pandurii Târgu Jiu se aşteaptă la o misiune dificilă în „Regie“, acolo unde Sportul Studenţesc, virtual retrogradată, a luptat de la egal la egal cu forţele Ligii I, Poli Timişoara şi Steaua. „Ar fi o greşeală să considerăm că meciul cu Sportul este uşor. Cu toate că ocupă ultimul loc în clasament, evoluţiile din ultima perioadă ale Sportului demonstrează că locul pe care-l deţine în clasament nu este cel real. Au bătut fără drept de apel Craiova, 3-0, au pierdut cu Timişoara în ultimul minut, au pierdut la Astra foarte greu, au condus pe Steaua până în minutul 80, deci sunt un adversar bun, au un lot echilibrat, cu o medie de vârstă de 26 – 27 de ani“, a declarat secundul pandurilor, Marian Dinu. Jucătorii de la Pandurii sunt şi ei montaţi să încheie conturile salvării de la retrogradare chiar înainte de Paşti. „Ne dorim o victorie la Sportul. Sigur că o şi putem obţine. Am arătat că jucăm din ce în ce mai bine şi suntem o echipă unită şi puternică. O victorie cu Sportul ne-ar da o mai mare linişte şi am fi mult mai aproape de salvare“, a declarat portarul Pedro Mingote.
Cele două echipe s-au mai întâlnit doar de trei ori în Liga I, Sportul fiind avantajată de statistici. Studenţii au la activ două victorii, ambele datând din sezonul 2005-2006, 1-0 la Târgu Jiu şi 4-0 în Regie, în timp ce oltenii şi-au trecut în cont un succes, 1-0, la Târgu Jiu, la debutul lui Petre Grigoraş pe banca pandurilor chiar în acest campionat. În schimb, casele de pariuri o dau favorită la victorie pe Pandurii în confruntarea din Regie. Pe lângă dorinţa pandurilor de a scăpa cât mai repede de emoţiile retrogradării, gruparea gorjeană vizează şi un loc cât mai sus în clasament. „Dacă vom lua cele trei puncte, cred că am reuşi în mare măsură atingerea obiectivului, acela de a rămâne în Liga I, după care vom încerca să adunăm puncte pentru o clasare cât mai bună. Ţinem cont şi de banii care vin din televiziune, o sumă deloc de neglijat, care poate să asigure o parte din bugetul pentru anul următor“, a mai declarat Marian Dinu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS