13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportReal a luat Cupa Regelui

Real a luat Cupa Regelui

FC Barcelona – Real Madrid 0-1
Stadion
„Mestalla“ – Valencia, spectatori: 80.000.
A marcat: Ronaldo ‘102.
Cartonaşe galbene: Pedro, Messi / Pepe, Xabi Alonso, Adebayor, Di Maria.
Cartonaş roşu: Di Maria ‘120.
Barcelona: Pinto – Alves, Pique, Mascherano, Adriano – Xavi, Busquets (‘118, Keita), Iniesta – Pedro, Messi, Villa (‘116, Affellay). Antrenor: Josep Guardiola.
Real Madrid: Casillas – Arbeloa, Sergio Ramos, Carvalho (‘119, Garray) – Marcelo, Pepe, Khedira (‘115, Granero) – Xabi Alonso, Cristiano Ronaldo, Ozil (’70, Adebayor), Di Maria. Antrenor: Jose Mourinho.
A arbitrat: Alberto Undiano Mallenco.

Madridul este în sărbătoare, „galacticii“ au reuşit să câştige „Copa del Rey“ după o victorie frumoasă
în faţa marii rivale Barcelona

Fotbal magic pe „Mestalla“, în finala Cupei Regelui. Real Madrid a învins-o cu 1-0 pe FC Barcelona la capătul unui meci încântător, după 120 de minute de joc „galacticii“ reuşind să cucerească a 18-a Cupă din istorie graţie lui Cristiano Ronaldo, care a marcat unicul gol al întâlnirii (‘102).
Prima repriză le-a aparţinut elevilor lui Jose Mourinho, care i-au anihilat lejer pe catalani şi au fost periculoşi în faza de atac. Ronaldo putea deschide scorul în minutul 13, dar şutul său a fost scos de pe linia porţii de Pique, faza repetându-se câteva minute mai târziu, doar că Pinto a reuşit să reţină „torpila“ portughezului. Cea mai mare ocazie a madrilenilor s-a consumat în finalul primei părţi, când lusitanul Pepe a reluat cu capul de la nouă metri o centrare venită de pe partea dreaptă, însă a nimerit bara. După pauză, Realul a făcut pasul înapoi, permiţându-i Barcelonei să fie mai prezentă în joc. Catalanii au dominat până în minutul 90, dar Messi a fost cuminţit de Carvalho, Arbeloa sau Xabi Alonso, cei mai în formă fiind David Villa şi Pedro, care a reuşit să şi marcheze în minutul 69, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid. Barcelona a mai ratat două ocazii mari de gol, prin Villa (‘75, ‘76), Casillas opunându-se cu succes de fiecare dată. Singura ocazie a madrilenilor a fost irosită de Angel Di Maria (‘89), dar şutul său a fost scos cu mare greutate peste transversală de Pinto.
În prima repriză a prelungirilor, Realul a ieşit din nou la rampă şi a reuşit să şi marcheze golul mult visat. Di Maria a centrat ideal de pe flancul stâng, iar Cristiano Ronaldo a plasat mingea cu capul, de lângă Adriano, peste Pinto, sub transversală (1-0, ‘102). În ultimele 15 minute, Barcelona a căutat în zadar golul egalării, defensiva condusă de Carvalho funcţionând perfect, „galacticii“ rămânând şi în zece oameni în ultimul minut, după ce Di Maria a fost eliminat.

„Ne-am făcut bine treaba“

Antrenorul echipei Real Madrid, Jose Mourinho, a declarat că este mândru de jucătorii săi, de suporteri, dar şi de el. „A fost un meci echilibrat. Noi am dominat prima repriză, iar ei au fost mai buni în cea de-a doua. În prelungiri ne-am regrupat, deşi jucătorii au fost obosiţi din punct de vedere fizic şi mental. Pentru mine a fost un mare meci şi să câştig trofee este întotdeauna un lucru bun. Ne-am făcut bine treaba în acest meci. Sunt mândru de jucătorii mei, de suporteri şi de mine, pentru că am câştigat patru Cupe naţionale în patru ţări diferite“, a spus Mourinho, conform Mediafax.
Tehnicianul Barcelonei, Josep Guardiola, a fost fair-play şi şi-a felicitat adversarii: „Real Madrid a făcut o primă repriză foarte bună. Fiecare are dreptul să joace cum vrea şi trebuie să felicităm Real Madrid. Nu vreau să spun mai multe, deoarece după o înfrângere se poate interpreta că încerc să mă scuz. Punctul forte al lui Mourinho este capacitatea sa de a folosi module diferite. Echipa sa a crescut foarte mult faţă de prima parte a sezonului“.
Trofeul Cupei Spaniei a fost distrus în timp ce jucătorii echipei Real Madrid se îndreptau spre Piaţa Cibeles într-un autocar descoperit, fiind scăpat din mână de fundaşul Sergio Ramos şi strivit sub autobuz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS