21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAdrian, un Dinel mai mititel!

Adrian, un Dinel mai mititel!

Pavel Badea a afirmat că perioada Ştiinţei din 2005, patronată de Dinel Staicu, şi cea din 2011, patronată de Adrian Mititelu, au un numitor comun, respectiv situaţia tensionată din jurul echipei

Fost jucător, antrenor şi preşedinte la FC Universitatea, Pavel Badea a făcut ieri o radiografie a situaţiei de la gruparea alb-albastră.
– În mai 2000, Craiova a mai jucat o „finală“ pentru evitarea retrogradării tot cu Braşov, oltenii câştigând cu 1-0 printr-un autogol şi astfel s-au salvat de la retrogradare! Cum ai prefaţa „finala“ din duminica Paştelui cu braşovenii lui Conceicao?
– Este un meci extraordinar de important pentru actuala echipă a Craiovei în lupta ei pentru menţinerea în Liga I.
 – Îl putem numi meci capital!
– Aşa este. Universitatea depinde de acest rezultat, adică dacă mai are şanse să continue în prima ligă fotbalistică din România.

„Sper ca oltenii să fie românii cei mai câştigaţi de Paşte“

– Cum crezi că se va decide învingătoarea din această „finală“?
– Realitatea o vom vedea duminică seară pe teren… Învingătoarea va fi decisă într-o zi mare pentru români. Sperăm ca aceia care vor fi câştigaţi în duminica Paştelui să fie oltenii Universităţii!
– Îţi mai aminteşti de acel meci izbăvitor din mai 2000, Craiova – Braşov 1-0?
– Desigur… Braşovenii au irosit vreo patru ocazii de gol, dar a câştigat Craiova printr-un… autogol al lui Bodea! Nu am fost la acel meci, eram jucător în Japonia. Am urmărit însă pe internet desfăşurarea întâlnirii de la Craiova.
– Dintre echipele aflate în hora retrogradării, Gloria Bistriţa are cel mai dificil program şi ar părea condamnată la retrogradare…
– Într-adevăr, Gloria are cel mai greu program, dar la ora asta între Bistriţa şi Craiova sunt totuşi cinci puncte diferenţă. Una peste alta, important este să câştige Universitatea!
– Ai trecut, în 2005, printr-o perioadă neagră a Universităţii, echipa retrogradând, iar acum gruparea alb-albastră se află iarăşi într-o perioadă foarte critică. Cum ai comenta situaţia din 2011? Divorţul dintre Mititelu şi Piţurcă ar fi explicaţia acestui declin?
– Amândouă perioadele au un numitor comun: situaţia tensionată din jurul echipei.
– Cea de acum pare foarte tensionată!
– Aduceţi-vă aminte că tensiune mare era şi în perioada când era Dinel Staicu patron. Acum? Sunt probleme complexe şi dificile. Sper ca ele să fie depăşite.
– Cum crezi că ar putea fi depăşite acestea în condiţiile în care la FC Universitatea este nevoie de bani mulţi, de management, de sprijin ş.a.m.d. Craiova este în hora retrogradării şi prin prisma licenţei…
– Îmi menţin afirmaţia… Mai devreme sau mai târziu, Universitatea va ieşi din aceste probleme.
– Pe cine vezi campioană?
– Nu mă interesează! Pe mine mă interesează ca Ştiinţa să se salveze de la retrogradare.
– Vei fi dumincă, de Paşte, pe „Ion Oblemenco“?
– Da, voi fi susţinătorul Ştiinţei din tribună! Deşi în această zi de sărbătoare mare, Paştele, se stă cu familia, eu voi fi la stadion. Echipa are nevoie de susţinerea celor care o iubesc. Iar aceştia trebuie să fie aproape de echipă nu numai la bine, dar şi în asemenea momente dificile. Acesta-i mesajul meu către suporterii Ştiinţei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

19 COMENTARII