21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia, la un pas să elimine Iaşiul

Energia, la un pas să elimine Iaşiul

Echipa masculină de baschet Energia Rovinari a preluat luni conducerea, scor general 2-1, în disputa cu Politehnica Iaşi, din play-out-ul Diviziei A, impunându-se clar în deplasare, scor 93-79. Meciul patru s-a desfăşurat aseară, după închiderea ediţiei, tot la Iaşi, iar gorjenii mai aveau nevoie de o singură victorie pentru a încheia acest sezon.
Oltenii au avut un start fulminant, conducând cu un neverosimil 24-5 după şapte minute de joc, dar ieşenii au mai redus din diferenţă până la finalul primelor zece minute: 31-18 în favoarea Energiei. Politehnica s-a apropiat la şapte puncte în sfertul doi, însă oaspeţii au intrat la pauză cu un liniştitor 54-38.
Ieşenii au câştigat sfertul trei, 24-20, dar Energia a gestionat foarte bine finalul meciului şi s-a impus. „Rezultatul este conform cu ceea ce s-a jucat. Am obţinut o victorie clară şi meritată. De data aceasta, nu le-am mai dat posibilitatea celor de la Iaşi să-şi facă jocul cum vor ei şi am avut o apărare mult mai bună decât în tur. De altfel, cred că aceasta a şi fost cheia victoriei noastre. Remarc întreg jocul echipei, cu câteva plusuri în dreptul lui Bigus, care a realizat double-double încă din sfertul 3, în dreptul lui Troupe, dar şi al lui Stefan, autor a 20 de puncte. Ne-am descurat bine şi fără Darby“, a declarat Slobodan Nikolic pentru site-ul sportingorj.
Pentru Energia au evoluat: Troupe (18 puncte), Lupusavei (15), Gliga (4), Oluic (9), Mocanu (10), Bigus (17), Nikolic (20).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS