22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞi bătuţi, şi cu Darby accidentat

Şi bătuţi, şi cu Darby accidentat

Mult prea încrezătoare, Energia Rovinari s-a făcut de râs la Târgu Jiu, unde a pierdut în faţa Politehnicii Iaşi, scor 86-90, în primul joc din play-out-ul Diviziei A la baschet masculin.
Anunţatul galop de sănătate al tehnicianului Slobodan Nikolic, care anticipa un sec 3-0, nu a avut suport şi pe teren. Nici perspectivele nu sunt prea roz. Liderul Energiei, Louis Darby, a ajuns la spital, unde i s-a aplicat o atelă ghipsată şi nu va mai evolua în acest sezon. Gorjenii s-au prezentat execrabil în primul sfert. Poli Iaşi a controlat ostilităţile şi a umplut coşul gazdelor, 39-22. Reuşitele lui Mocanu şi Gliga din spatele semicercului au readus trupa gorjeană în cărţi la pauză, 51-52. Energia a trecut pentru prima dată în avantaj în startul sfertului trei, 55-54, însă Poli Iaşi a menţinut echilibrul înaintea sfertului decisiv, 72-72. Ultimul sfert a debutat cu un parţial 5-0 pentru ieşeni, însă Silviu Lupusavei a egalat cu două aruncări din spatele semicercului, 82-82. Moldovenii au avut nervii mai tari în final şi conduc cu 1-0 la general în confruntarea eliminatorie din primul tur al play-out-ului. Pentru Energia au punctat: Rafal Bigus (18 p), Porter Troupe (19), Louis Darby (16), Viorel Mocanu (13), Stefan Nikolic (10), Silviu Lupusavei (7) şi Alexandru Gliga (3), în timp ce pentru Iaşi, cel mai bun marcator a fost Leroy Dawson (29 p.)

Gorjenii tremură

Oficialul Energiei, Marius Vlaicu, crede că diferenţa s-a făcut în spatele semicercului, baschetbaliştii gorjeni tratându-şi cu superficialitate adversarul. „Ne-am considerat învingători dinaintea partidei şi asta ne-a costat. Ceva se întâmplă şi nu înţeleg ce. Domnul Nikolic a discutat cu jucătorii, i-a atenţionat că echipa din Iaşi aruncă mult şi înscrie de trei puncte dându-le drept exemplu meciul acestora cu Perla Harghitei Miercurea Ciuc. Nu l-au ascultat şi asta s-a văzut, Iaşiul a avut 12 reuşite de trei puncte din 31 de aruncări, iar noi am reuşit doar de opt ori“, a spus Vlaicu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS