15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii au pierdut două puncte în prelungiri

Pandurii au pierdut două puncte în prelungiri

FC Timişoara – Pandurii 2-2
Stadion
„Dan Păltinişanu“, spectatori 5.000
Au marcat: Magera ’26, Zicu ‘91 / Vranjes ’38, Lemnaru ‘47.
Poli: Pantilimon – Helder, Luchin, Ghionea, Scutaru (’30, Ignjatijevici (’78, Ricketts)) – Goga, Bourceanu, Burcă (’59, Rocha), Zicu – Magera, Zăgrean.
Antrenor: Dusan Uhrin Jr.
Pandurii: Mingote – Pleaşcă, Viera, Cardoso (’53, I. Rada), Grecu – Băcilă (’73, Popete), Pintilii, Vranjes, Nistor (’92, Avramescu) – Stromajer, Lemnaru.
Antrenor: Petre Grigoraş.
Cartonaşe galbene: Burcă, Zăgrean, Bourceanu, Goga, Magera / Stromajer
Au arbitrat: S. Colţescu – Fl. Păunescu, M. Nicoară.

Deşi pornea cu şansa a doua, Pandurii a fost vioara întâi la Timişoara şi a fost la câteva secunde de o victorie istorică, luând în considerare faptul că gruparea bănăţeană era neînvinsă în acest sezon al Ligii I. Trupa lui Grigoraş a dictat ritmul în debutul jocului, însă Timişoara a marcat prima. Magera a reluat nestingherit din şase metri, cu capul, direct în vinclu, o centrare a lui Goga (‘26). Oltenii au reechilibrat disputa cu o superexecuţie a lui Vranjes, un şut din vole, de la 16 metri, în dreapta lui Pantilimon (‘38), şi au întors rezultatul imediat după pauză prin Lemnaru, scăpat de la linia
ofsaidului singur cu Pantilimon (‘47). Pandurii l-a pierdut pe Cardoso, accidentat, iar Petre Grigoraş l-a aruncat în luptă pe fundaşul central Ionuţ Rada, care a debutat astfel în Liga I. Pandurii i-au scos din minţi pe timişoreni cu posesia prelungită, elevii lui Uhrin Jr. remarcându-se doar prin faulturile repetate. Geniul lui Zicu i-a salvat încă o dată, golgheterul egalând în prelungiri cu un şut plasat după o bâlbâială a oltenilor (‘91).

„Meritam să câştigăm“

Frustrarea că au pierdut două puncte a fost sentimentul dominant în tabăra gorjenilor după joc. „Publicul şi melodia «Nesun dorma», care creează o atmosferă senzaţională, m-au impresionat. În rest, fără să jignesc, Poli mi s-a părut o echipă de bătut. Au avut şi şansă pentru că nu a fost o fază lucrată, ci o minge aruncată la bătaie, o bâlbâială a noastră în apărare, şi a ieşit acest gol al lui Zicu. Nu a fost uşor pentru noi pentru că am simţit că am controlat partida, că puteam să câştigăm, şi normal că a apărut frustrarea că am pierdut două puncte. Băieţii mei s-au considerat puţin nedreptăţiţi de rezultat, după aspectul jocului. Până la urmă e un punct bun, un punct care poate să-ţi dea speranţe“, a declarat Petre Grigoraş la Sport.ro. Dincolo de rezultat, tehnicianul pandurilor s-a declarat mulţumit de jocul echipei sale, care a acumulat patru partide consecutive fără înfrângere. „Din meciul cu Timişoara, cel mai mult mă bucură jocul, atitudinea băieţilor, încrederea pe care au căpătat-o în forţele proprii. Ar fi fost fantastic să reuşim al patrulea succes consecutiv şi ne-ar fi asigurat o linişte relativă, dar suficient de mare pentru următoarele jocuri. Încă nu suntem salvaţi de la retrogradare“, a mai spus Grigoraş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS