20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa, în cădere liberă

Ştiinţa, în cădere liberă

„U“ Craiova – Pandurii 0-2
Stadion
„Ion Oblemenco“, spectatori: 1.500
Au marcat: Stromajer ‘45, Lemnaru ‘57,
„U“ Craiova: S. Lung Jr. – Dănănae, Zoro, D. Stoica, Buşu (‘46, Bujor) – Prepeliţă, D. Lopes, Wendel, Gîngioveanu (‘64, Firţulescu) – Subotic, M. Costea (‘53, Fl. Costea).
Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.
Pandurii: Mingote – Pleaşcă (‘78, Popete), Viera, Chiricheş, Grecu – Nistor, Pintilii (‘90, Avramescu), Vranjes, Cardoso (‘72, Brata) – Stromajer, Lemnaru.
Antrenor: Petre Grigoraş.
Au arbitrat: R. Dumitru –  P. Dimancea, B. Hîrlab
Cartonaşe galbene: Firţulescu, Prepeliţă, Wendel / Grecu.

Universitatea a pierdut fără drept de apel meciul cu Pandurii, misiunea craiovenilor de a se salva de la retrogradare devenind tot mai dificilă

Două schimbări a efectuat antrenorul Laurenţiu Reghecampf în unsprezecele de start faţă de meciul cu Sportul, Firţulescu şi Florin Costea rămânând pe bancă, în locul lor fiind introduşi Wendel şi Gîngioveanu. „Reghe“ a mutat şi tactic, Dorel Stoica făcând rocada cu David Lopes, brazilianul, „fragil“ ca fundaş central, fiind preferat în linia mediană. În prima repriză s-a jucat pe contre, dar ocaziile mari au fost puţine la număr. Gîngioveanu (‘7) a şutat din voleu peste poartă, apoi lovitura de cap a lui David Lopes (‘16) nu şi-a atins ţinta. Subotic s-a aflat şi el în două rânduri în situaţie bună de a puncta, dar apărarea gorjenilor a fost pe fază. Pandurii au avut prima ocazie importantă a meciului în minutul 27, când, la un corner de pe partea stângă, Lemnaru a trimis cu capul de lângă Lung Jr., ieşit neinspirat, mingea căzând pe plasă. De partea cealaltă, Mingote a avut ceva emoţii la lovitura liberă executată de Gîngioveanu (‘32). Craiovenii păreau că pun stăpânire pe joc, dar ultimul minut al primului mitan a adus golul pentru gorjeni. Cardoso a centrat perfect de pe partea stângă, iar Stromajer a marcat cu capul din faţa „spectatorului“ Dorel Stoica, introdus în centrul apărării cu scopul de a betona acest compartiment.

Criză prelungită
în Bănie

Dezavantajaţi de scor, craiovenii au mutat primii. Tânărul şi neexperimentatul Buşu a fost înlocuit cu atacantul Bujor. La câteva minute după pauză, Florin Costea a fost aruncat şi el în luptă, înlocuindu-l pe fratele său. În timp ce Reghecampf încerca cu disperare să dea un suflu nou ofensivei, apărarea a şchiopătat din nou, Lemnaru (‘57) marcând cu lejeritate în poarta lui Lung Jr., după o pătrundere frontală printre fundaşii centrali craioveni. Lemnaru (‘72) a mai dat o dată emoţii Ştiinţei, dar şutul acestuia a fost reţinut de Lung Jr. Trei minute mai târziu, Florin Costea s-a încurcat în minge într-o poziţie foarte bună, ratând şansa unui gol care ar fi relansat meciul. „Briliantul“ a înălţat zmeul în minutul 80, spre dezamăgirea fanilor din Bănie. Stromajer (‘84), liber în careul Ştiinţei, a întârziat şutul şi l-a „iertat“ pe Lung Jr. de primirea golului trei. Finalul i-a găsit în genunchi pe craioveni, eşecul de aseară adâncind criza juveţilor, care staţionează pe primul loc retrogradabil, în timp ce gorjenii şi-au trecut în cont o victorie preţioasă, care i-a distanţat la patru puncte de Universitatea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

50 COMENTARII