Acasă Sport Luptă la limita cupelor europene

Luptă la limita cupelor europene

Energia şi „U“ Transilvania Cluj se luptă la Târgu Jiu pentru a se menţine în lupta pentru locul cinci,
ultimul calificant în cupele europene

Energia Pandurii Târgu Jiu primeşte astăzi, de la ora 17.15, vizita echipei „U“ Transilvania Cluj-Napoca (Digi Sport), joc din etapa a 18-a a Ligii Naţionale de handbal masculin.
Miza pentru ambele formaţii este menţinerea în cursa pentru locul cinci, ultimul care asigură participarea în cupele europene. Gorjenii cred că presiunea apasă mai tare pe umerii oaspeţilor.
„Din punct de vedere al lotului şi al investiţiilor, «U» Cluj e obligată să prindă cupele europene, în timp ce la noi nu e obligatoriu, ţinând cont de ce s-a întâmplat în iarnă. Va fi un meci dur – pentru că ei stau bine din punct de vedere fizic, şi mă refer la talia lor -, pe care îl aşteptăm cu nerăbdare“, a spus tehnicianul Energiei, Liviu Andrieş.
Energia vine după două deplasări, la Suceava şi Braşov, din care s-a ales cu un singur punct. „Degeaba vrem, mai trebuie să şi putem. Locul 5 e o chestiune de bucătărie internă. Noi încercăm. De la a vrea la a putea e drum lung. Toate echipele s-au întărit în iarnă, iar noi am slăbit“, a explicat Păiuş situaţia.

Planuri pentru viitor

Energia Pandurii are două jocuri – cu Cluj şi Odorhei – hotărâtoare pentru
ierarhia acestui sezon. Dacă vor suferi înfrângeri, Liviu Andrieş va porni reconstrucţia echipei pentru sezonul următor şi va miza doar pe jucătorii care continuă şi din vară la Târgu Jiu. „Aşteptăm să vedem cele două jocuri dacă mai avem şanse matematice. Teoretic, ar mai fi şanse. Putem să batem Constanţa acasă, să batem la Odorhei, dar obiectivul va fi crearea unei echipe pentru sezonul următor. Fiecare meci e un examen pentru ei ca jucători şi pentru mine ca antrenor“, a declarat Andrieş.
Tehnicianul aşteaptă un ajutor mai consistent şi de la Gabriel Florea, destul de absent în joc în ultimul timp: „Florea trece printr-o perioadă mai grea. Îşi doreşte să câştige Trofeul «Aurel Bulgariu» şi când ratează şapte metri se încarcă negativ. Să sperăm că va reuşi. Pentru club nu contează, dar pentru palmaresul lui e un lucru mare să fii golgheterul Ligii Naţionale“.
În prezent, Florea este cel mai bun marcator al campionatului, cu 128 de goluri, urmat de Georgică Cântec (CSM Oradea), 116 goluri, şi Ştefan Birtalan (Steaua), 113 goluri. Înaintea acestui joc, Energia Pandurii ocupă locul şase, cu 21 de puncte, iar „U“ Transilvania Cluj este pe poziţia a şaptea, cu 20 de puncte.

Exit mobile version