16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDJST Dolj şi CSM Craiova se laudă cu realizările sportive

DJST Dolj şi CSM Craiova se laudă cu realizările sportive

În prezenţa reprezentantului Agenţiei Naţionale pentru Sport şi Tineret (ANST), Valentin Dinu, conducătorii Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret (DJST) Dolj, Clubului Sportiv Muncipal (CSM) şi Casei de Cultură a Studenţilor (CSS) Craiova au prezentat ieri raportul de evaluare a activităţii pentru anul 2010. Natalia Andrei, director al DJST Dolj, s-a lăudat cu cele 541 de medalii naţionale (176 de aur, 161 de argint şi 204 de bronz) obţinute de sportivii doljeni, dar mai ales cu cele 57 (13 de aur, 20 de argint, 24 de bronz) câştigate la concursurile internaţionale. Fosta mare atletă a punctat că nu a reuşit mereu tot ce şi-a propus:
„Mi-am dorit să contribui la condiţiile de pregătire de care ar trebui să beneficieze sportivii, dar nu am reuşit mereu. Sunt multe lucruri pe care nu le-am făcut la cel mai înalt nivel, dar ne străduim“.
În raportul DJST se mai precizează că instituţia a finanţat 28 de competiţii şi a sprijinit desfăşurarea a 58 de acţiuni ale sportivilor de performanţă. Despre activitatea de tineret a vorbit consilierul Diana Neamţu: „Am avut un proiect propriu, Oltenia Star, şi multe alte acţiuni în parteneriat cu autorităţi locale, naţionale şi internaţionale“.

„La CSM sunt antrenori competenţi şi sportivi valoroşi“
 
Claudiu Ştefan, directorul CSM Craiova, a spus că în 2010 clubul pe care îl conduce a obţinut 107 medalii la campionate naţionale şi cinci medalii la competiţiile internaţionale oficiale. „Din analiza activităţii reiese că atât antrenorii, cât şi sportivii au desfăşurat o activitate de adevăraţi profesionişti, ceea ce dovedeşte că în cadrul clubului activează un grup de tehnicieni competenţi şi sportivi valoroşi. Deşi rezultatele au fost bune, nu înseamnă că nu am văzut şi carenţe. Astfel, s-a analizat numărul mic de medalii la unele categorii de copii şi juniori, iar antrenorii au selecţionat patru-cinci sportivi de valoare pentru a completa golurile existente“, a spus conducătorul CSM.
Valentin Dinu, reprezentantul ANST, a rămas uimit că la întâlnire nu au participat şi persoane din partea politicului: „Vin pentru prima dată în judeţul Dolj, nu am văzut contestatari la această întâlnire, deci e bine. Faţă de alte judeţe, ca nivel de performanţă acest judeţ stă mult mai bine comparativ cu altele. Totuşi, sunt supărat că nu am văzut pe nimeni din partea politicului“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU