Acasă Sport Pandurii, „dopaţi“ cu încredere

Pandurii, „dopaţi“ cu încredere

Gorjenii şi-au refăcut moralul după victoria cu CFR Cluj, scor 2-1, şi privesc cu alţi ochi spre cele două „finale“ din această săptămână, cu „U“ Craiova şi Victoria Brăneşti

Gorjenii nu mai câştigaseră în Liga I din 19 noiembrie 2010, când au învins la Severin FC Braşov, scor 2-1. Peste perioada neagră, din punct de vedere sportiv, s-au suprapus neprogramarea cu Oţelul şi accidentările pe bandă rulantă. Pandurii a revenit însă la viaţă după succesul cu CFR Cluj. „Mă bucur pentru victorie, pentru că, măcar pentru o etapă, stăm şi noi deasupra liniei şi privim cu alţi ochi următoarele două jocuri, vitale, cu Craiova şi Brăneşti. Sunt două partide foarte importante. Dincolo de cele trei puncte, am câştigat încredere pentru că în ultimul timp o cam pierdusem, mai ales după începutul de retur tumultuos, cu neprogramare, cu accidentări. Sincer, luasem în calcul cele trei puncte cu CFR. Făcusem o analiză a CFR-ului în acest campionat şi am constatat că obţinuseră în deplasare cele mai puţine puncte de când au promovat în Liga I. Nu au reuşit să câştige nici la Brăneşti sau Astra. Victorie muncită, cred că şi meritată, cu toate că pe final am primit acel gol destul de uşor şi chiar puteam fi egalaţi. Am văzut o creştere la echipă şi am încredere că vom face meciuri bune în continuare“, a declarat Petre Grigoraş.

Pleaşcă, revelaţia meciului

„Improvizaţiile“ lui Petre Grigoraş, forţate de multiplele indisponibilităţi, şi-au pus amprenta, în mod pozitiv, pe jocul echipei Pandurii cu CFR Cluj. Partea dreaptă, cu Marian Pleaşcă şi Florin Popete, a fost foarte activă cât timp le-au permis resursele fizice. Titular în premieră în Liga I, Pleaşcă l-a suplinit cu brio pe Gabi Matei pe postul de fundaş dreapta, iar Popete şi-a făcut treaba pe un post neobişnuit pentru el, ca mijlocaş, dată fiind absenţa de ultim moment a lui Voiculeţ. Şi Alexandru Avramescu a dat satisfacţie ca mijlocaş de bandă, deşi el este închizător. „Cei care au intrat pe teren şi-au făcut din plin datoria. Mă bucur pentru Pleaşcă, este un jucător tânăr şi a făcut un meci foarte bun. Chiar şi Popete a pus presiune pe adversar. Pleaşcă, Avramescu sunt jucători tineri, cărora trebuie să le dai încredere. Mai fac şi greşeli, mai multe decât un jucător experimentat. Sper să se descurce la fel de bine şi în continuare“, i-a lăudat Grigoraş.

Voiculeţ, bolnav închipuit?

Claudiu Voiculeţ a lipsit cu CFR Cluj, mijlocaşul acuzând în ultimul moment probleme medicale. Absenţa sa nu i-a căzut deloc bine antrenorului Petre Grigoraş. „Dacă eşti bărbat adevărat trebuie să treci peste anumite dureri. Dacă suntem domnişoare, cedăm la prima lovitură. Nu pot să-l acuz pe Voiculeţ, doctorii ştiu mai bine care e situaţia lui. Important e că s-a putut câştiga şi fără Voiculeţ, şi fără Băcilă, şi fără Matei. Sperăm ca fiecare nou-intrat să-şi dea seama că nu e nimic imposibil într-un joc de fotbal, indiferent ce adversar întâlneşti“, a spus Grigoraş.

Alin Minteuan:
Să ne fie ruşine!

Tehnicianul clujenilor, Alin Minteuan, s-a arătat deranjat de evoluţia echipei sale la Severin, anunţând măsuri drastice. „Felicit Pandurii pentru modul în care au jucat şi ar trebui ca nouă să ne fie ruşine pentru modul în care ne-am prezentat. Este un dezastru pentru noi, dar nu este un sezon ratat. Din păcate, băieţii nu au înţeles că joacă la CFR Cluj şi aici trebuie să câştigi când intri pe teren. Voi lua măsuri, din păcate nu avem echipa a doua, dar ar trebui ca mulţi să meargă acolo“, a spus Alin Minteuan.

Exit mobile version