16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiovenii vor să încurce CS Otopeni

Craiovenii vor să încurce CS Otopeni

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova joacă fără presiune la Otopeni, iar echipa gazdă are nevoie de victorie pentru a putea spera la play-off

Divizia A de baschet masculin programează astăzi o etapă intermediară, penultima din sezon regulat.
SCM-U Craiova va juca în deplasare în compania formaţiei CS Otopeni, de la ora 18.00.
Disputa dintre cele două se anunţă interesantă. Craiovenii, aflaţi pe locul 13, nu au neapărat nevoie de victorie, în timp ce formaţia de lângă aeroport se află pe locul 9, la egalitate de puncte cu echipa de pe locul opt, CSU Sibiu, şi încă speră la accederea în play-off-ul campionatului.
„Este un meci în compania unui adversar abordabil. Sunt şanse mari să reintre coordonatul Gillespie şi poate obţinem o victorie la Otopeni, care le-ar consolida locul 13. În plus, vrem să ne luăm revanşa pentru partida din tur, când am pierdut în prelungiri, la o diferenţă de patru puncte (scor 80-76 – n.r.)“, a spus antrenorul craiovenilor, Adrian Budurean. Istoricul competiţional dintre cele două adversare arată că SCM-U Craiova conduce cu 3-2 în confruntările cu CS Otopeni.
Disputa va fi arbitrată de o brigadă formată din Laszlo Bukuresti, Marius Epure şi Cosmin Prişcă, comisar din partea Federaţiei Române de Baschet fiind desemnat Bogdan Bădilă.

Energia, favorită
la Braşov

Cum Energia Rovinari şi-a încheiat socotelile pentru play-off, jocul de la Braşov, programat astăzi, de la ora 18.00, împotriva echipei locale CSU Cuadripol, nu are nici o miză. Trupa lui Slobodan Nikolic, locul 11, întâlneşte în Sala Sporturilor „Forex“ ultima clasată, formaţie cu o singură victorie în acest sezon. „Sunt ultimele două meciuri din campionat şi în ceea ce priveşte jocul de la Braşov se ştie că Rovinariul este favorită. Jucăm bine în ultimul timp şi, pe lângă victoria scontată, trebuie să jucăm şi un baschet foarte bun. Braşovul are o echipă cu mulţi jucători români foarte tineri, cu un pivot, Zeljko Bubanja, foarte experimentat, şi trebuie trataţi cu respect. Cu siguranţă vor avea o motivaţie împotriva noastră şi trebuie să începem meciul cu o apărare foarte bună“, a declarat tehnicianul gorjenilor, Slobodan Nikolic. Indiferent de rezultatele din ultimele două etape, Energia Rovinari va întâlni în play-out Politehnica Iaşi ori BC „Perla Harghitei“ Miercurea Ciuc. „Nici nu mă interesează dacă jucăm cu Ciuc sau cu Iaşi în continuare, îmi pare rău că trebuie să jucăm în play-out, dar asta e situaţia“, a mai spus Nikolic.

Jucătorii gorjeni
vor primi salariile

După victoria cu Gaz Metan Mediaş, baschetbaliştii au fost asiguraţi că vor primi şi banii, astfel că singura grijă a lor este să joace baschet la un nivel cât mai bun. „Nici nu contează banii. După meciul cu Mediaş am primit asigurări că situaţia se va reglementa. Sunt mici întârzieri, însă este o problemă normală. Pentru noi contează să jucăm un baschet bun în continuare şi regretăm că nu jucăm în play-off“, a mai afirmat Nikolic. Meciul de la Braşov va fi arbitrat de Alin Roşu (Oradea), Alexandru Anica (Târgovişte) şi Vlad Ghizdăreanu (Bucureşti). 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS