27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlro vânează locul Iaşiului

Alro vânează locul Iaşiului

Alro Slatina – Poli Iaşi
Stadion „1 Mai“, astăzi, ora 15.00.
Formaţii probabile:
Alro:
Marinescu – Pasăre, Vodiţă, Kalai, Ghindeanu – Sg. Popescu, Quist, Precup, Ed. Stoica – Dulcea, Ene. Antrenor: Corneliu Papură.
Iaşi: Alexeev – Al. Creţu, Vlaicu, Panc, Siminic – Gado, Cl. Tudor, Pătraşcu, M. Florea – Luckas, Herghelegiu. Antrenor: Adrian Falub.
Vor arbitra: L. Rusandu – An. Constantinescu, V. Avram.

Slătinenii au ocazia să demonstreze că eşecul de la Piteşti a fost doar un accident, o victorie astăzi cu Poli Iaşi însemnând şi o rocadă în clasament cu echipa moldavă, mai exact o trecere de pe locul 6 pe 5

Alro Slatina va disputa abia astăzi meciul din cadrul etapei a 19-a, mica „întârziere“ fiind cauzată de selecţia lui Petre Goge la naţionala „mică“, angrenată în turneul amical „4 Nations Alpe – Adria, U21 Cup 2011“. Interesant este că oficialii FRF au înţeles „problema“ celor din Slatina, dar, când au reprogramat confruntarea, nu au ţinut cont că fundaşul aluminiştilor va ajunge la Slatina cu doar câteva ore înainte de meciul cu Iaşiul şi nu va putea fi introdus pe teren, întrucât va fi foarte obosit. Petre Goge urma să joace ieri-seară contra Georgiei, în ultima etapă a turneului din Slovenia şi Austria. „Eu cred că decizia Federaţiei nu este în regulă, nu e logică“, a comentat zilele trecute preşedintele clubului de pe malul Oltului, Jean Niţulescu.
Forţat de împrejurări, Corneliu Papură îl va folosi pe postul de fundaş stânga pe Robert Ghindeanu, trebuind să-l titularizeze, totodată, şi pe Christopher Quist, în dauna lui Mădălin Murgan, ghanezul urmând să fie cel de-al doilea jucător Under 21 din echipă, după atacantul Ene. Ca fapt divers, în vară, Quist a fost dorit cu insistenţă de Poli Iaşi, la fel ca şi Eduard Stoica, ambii refuzând ofertele.
Din nefericire, portarul Mihai Tătaru nu va putea fi folosit astăzi, cu Poli Iaşi, fiind suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene, în locul său urmând să evolueze Andrei Marinescu. Altfel, în primul „unsprezece“ nu ar fi exclus să apară şi Iosif Kalai, refăcut după accidentarea suferită anul trecut, care ar putea face cuplu în centrul apărării fie cu Vodiţă, fie cu Vişa. „Ne aşteaptă un meci foarte greu cu Iaşi. Nu ştiu dacă ne afectează moralul faptul că Tătaru nu va fi în poartă. Indiferent cine joacă, trebuie să câştigăm. Importante sunt cele trei puncte care să ne menţină acolo sus în clasament“, a declarat Kalai la finalul amicalului de sâmbătă cu Universitatea Craiova, încheiat la egalitate, scor 1-1.

Moldovenii sunt
în formă

Profitând la rândul lor de amânarea meciului de la Slatina, ieşenii au disputat un amical cu Oţelul Galaţi, câştigând cu 1-0 în faţa liderului din Liga I. La finele meciului, antrenorul moldovenilor, Adrian Falub, a spus că pentru el sunt mai importante meciurile din campionat, cu Alro Slatina şi FC Bihor. „Mă bucur că am câştigat cu Oţelul, dar pentru mine important este campionatul. Ne aşteaptă un meci foarte greu la Slatina, pe care nu trebuie să-l pierdem. Ne cam încurcă programarea. Vom juca miercuri (astăzi – n.r.) la Slatina şi duminică acasă cu Bihorul, ne aşteaptă două meciuri cruciale într-o săptămână şi sperăm să trecem cu bine peste ele. Dacă le câştigăm, rămânem cu şanse mari în lupta pentru promovare“, a spus Falub, conform liga2.ro.
Preşedintele clubului Poli Iaşi, Grigore Sichitiu, a declarat, în schimb, că reprogramarea partidei cu Alro Slatina pentru astăzi este un semn că moldovenii au „deranjat“ prin ultimele rezultate obţinute. „Ascensiunea noastră a deranjat multă lume! După ce am jucat noi în tur, nu prea se mai aştepta cineva să emitem pretenţii la promovare, dar uite că avem numai victorii în retur şi acest lucru deranjează foarte tare. Am devenit deja un pericol pentru echipele din vârful seriei a II-a şi văd că suntem «faultaţi» prin tot felul de mijloace. Altfel nu-mi explic de ce partida cu Alro a fost amânată, deoarece ambele echipe au jucători la naţionala de tineret. Însă, a fost reprogramată când aceiaşi jucători au meci la naţională (Sergiu Muth – n.r.), pe 29 martie“, a spus Sichitiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS