10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Egal cu noroc

„U“ Craiova – Astra Ploieşti 1-1
Stadion „Ion Oblemenco“
Spectatori: 1.000
Au marcat: Subotic ‘6 / Măţel ‘71
„U“ Craiova: Lung Jr. – Dănănae, Zoro, Ciucă (‘6, Ologu), W. Lopez – Gîngioveanu, D. Stoica, D. Lopes – M. Costea (‘64, Stoianof), Subotic, Fl. Costea (‘75, Firţulescu). Antrenor: Nicolo Napoli.
Astra: C. Grigore – Măţel, Mihalache, L. Goian, J. Morais – Strătilă (‘55, Paulinho), Takayuki, M. Croitoru (‘79, Oprsal), Budescu – Tigoianu (‘46, Al. Stan), Miranda. Antrenor: Tibor Selymes.
Au arbitrat: Al. Deaconu – B. Gheorghe şi V. Avram.
Cartonaşe galbene: W. Lopez, Fl. Costea / J. Morais.

Ştiinţa a trebuit să se mulţumească doar cu un punct obţinut în faţa Astrei, una dintre contracandidatele la retrogradare, Silviu Lung Jr. intervenind salvator la câteva faze ale prahovenilor

Revenit în echipa Universităţii Craiova ca fundaş central după trei etape de suspendare, Mădălin Ciucă n-a rezistat decât două minute pe teren. Încercând să respingă o minge fără să fie presat de vreun adversar, Ciucă a căzut secerat, acuzând dureri la genunchi. N-a mai putut continua jocul, iar în locul său a fost introdus Marius Ologu. Acesta a fost preferat ca mijlocaş, din linia mediană fiind coborât în centrul defensivei brazilianul David Lopes. În timp ce Nicolo Napoli încerca să-şi reorganizeze echipa, alb-albaştrii au primit un ajutor nesperat din partea adversarului, Subotic (‘6) trezindu-se singur la şase metri doar cu portarul Grigore în faţă, poziţie din care nu a ratat ţinta. Astra a avut câteva tresăriri în minutele următoare, dar Silviu Lung Jr. a fost pe fază, reuşind să se opună golului egalizator. Craiovenii au încercat să pună stăpânire pe joc, dar n-au reuşit
să-şi creeze faze importante de poartă. Pe finalul primei părţi a jocului, oaspeţii au fost mai periculoşi, speculând cu precădere spaţiile libere din flancul stâng al apărării oltene. În minutul 36, Miranda a trimis cu capul spre poartă, dar Lung Jr. a deviat mingea în transversală, opunându-se cu şansă încă o dată golului.
Nici în partea a doua a meciului, elevii lui Nicolo Napoli nu au putut să lege jocul, pasele greşite, driblingurile în plus şi execuţiile nereuşite fiind specialitatea casei la juveţi. În replică, Astra a continuat să fie periculoasă, Budescu (‘70) şutând la colţul scurt, iar Lung Jr. a respins în corner. Lovitură de colţ în urma căreia prahovenii au egalat, mingea ajunsă la marginea careului fiind trimisă în poartă de Măţel (‘71). Un minut mai târziu, Paulinho a şutat puţin pe lângă, apoi, de partea cealaltă, David Lopes (‘74), la cinci metri de poartă, a încercat o execuţie prea pretenţioasă pentru el. Oltenii rămân fără victorie în ultimele nouă partide susţinute în acest sezon şi staţionează pe locul 14, aflându-se la doar două puncte de retrogradare.

Balaci: Purtători ilegali de tricouri
alb-albastre

Ilie Balaci, fosta glorie a Universităţii Craiova, i-a taxat pe actualii jucători ai Ştiinţei, declarând la GSP TV: „Florin Costea nu mai este ce era odată, a fost jucător. Îi este frică să forţeze, să joace pe stângul, este clar că nu şi-a revenit după accidentare. Probabil va fi complet recuperat de-abia din luna mai. Cât despre Mihai Costea, este şi vina lui, dar şi a celor care l-au mutat tot timpul de pe dreapta pe stânga şi înapoi. Lopez e bun la lopată, la dat zăpada. Părerea mea este că nu a jucat niciodată fotbal. Gîngioveanu este, teoretic, de Manchester United, dar practic doar de Universitatea Craiova. Dănănae a făcut-o de oaie, iar lui Zoro i-a lipsit masca, poate de-asta nu a jucat cum trebuia. Părerea mea este că, în afară de Dorel Stoica, toţi ar trebui să plece, sunt purtători ilegali ai tricourilor alb-albastre“.

Pericol pentru Napoli

Puţinii spectatori prezenţi la meci au digerat greu semieşecul cu Astra. Nemulţumiri au fost şi la tribuna oficială, patronul Adrian Mititelu anunţând că-i va cere explicaţii antrenorului Nicolo Napoli pentru jocul echipei din ultimele etape. „A fost un joc urât. Mă îngrijorează cum evoluăm şi o să am o discuţie cu Napoli în seara asta (aseară – n.r.) sau mâine (astăzi – n.r.). Vreau nişte garanţii că jocul se va schimba. Am înţeles că am pierdut cu Poli, cu Steaua sau cu Brăneşti, dar în modul ăsta nu se poate. Un antrenor cu puţină inspiraţie trebuia să ştie să gestioneze situaţia la 1-0. Noi am jucat haotic“, a declarat Mititelu după meci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

66 COMENTARII