17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBute l-a adormit pe Magee

Bute l-a adormit pe Magee

Pugilistul român şi-a păstrat titlul mondial IBF, categoria mijlocie, după ce l-a făcut KO pe irlandezul Brian Magee, în repriza a zecea

Lucian Bute l-a învins, ieri-dimineaţă, în Centre Bell din Montreal (Canada), pe irlandezul Brian Magee, în meciul pentru titlul mondial IBF, după o remarcabilă demonstraţie de măiestrie tehnică şi tactică. După ce şi-a studiat adversarul în ring, Bute a scos la iveală upercutul necruţător cu care l-a trimis de patru ori la podea pe Magee. Salvat de gong în reprizele 6 şi 7, irlandezul nu a mai avut nici o şansă în repriza a 10-a, când lovitura lui Bute, supranumit „Mister KO“, a fost prea puternică. Românul rămâne campionul mondial la supermijlocie, versiunea IBF.
„Sunt fericit de spectacolul pe care l-am făcut. E o onoare că românii s-au trezit să mă vadă. Cum a venit lovitura decisivă? Nu am fost în Florida în vacanţă. Am făcut două antrenamente pe zi, şase zile pe săptămână. L-am studiat mult pe Magee. L-am lovit foarte dur din primele reprize, a fost foarte greu. A fost agresiv, dar după loviturile de la ficat, lucrurile au început să se schimbe. În final, upercutul a venit singur“, a precizat Bute după meci pentru B1 TV. „Bute nu m-a lăsat să fac nimic, chiar am fost frustrat la un moment dat. Şi-a diversificat foarte bine atacurile. Cum mi-a dat lovituri în corp de câteva ori, credeam că va continua aşa, însă m-a surprins cu un upercut în bărbie pentru a pune capăt meciului“, a spus Brian Magee, conform Mediafax.ro.

Vrea un meci în România

Gălăţeanul, care a încasat două milioane de dolari după meciul cu Magee, speră ca în această vară să boxeze în România, iar preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, prezent la gală, a spus că următorul meci al lui Lucian va avea loc în luna iunie, la Bucureşti: „Pentru Lucian urmează meciul din România, pentru că am ajuns aproape de finalul negocierilor“. Adversarul pugilistului român ar putea fi danezul Mikkel Kessler, campion mondial WBA şi WBC. Kessler, care a fost prezent la meciul Bute – Magee, are 45 de partide la profesionism, dintre care 43 câştigate (32 prin KO) şi două pierdute.

„Încă o seară magică oferită de campion“

După succesul în faţa lui Magee, presa internaţională îl ridică în slăvi pe român. „Lovitura fulgerătoare a lui Bute din repriza a zecea l-a lăsat fără replică pe Magee. După încă o victorie superbă, Bute aşteaptă confruntarea cu danezul Mikkel Kessler“ a notat AFP. „Loviturile lui Bute au fost mult prea puternice pentru un Brian Magee care a rezistat eroic până în repriza a zecea. Românul a făcut un meci tactic perfect. A fost încă o seară magică oferită de campionul român“, a scris şi Notifight. În cadrul galei de la Montreal alt român, Viorel Simion, l-a învins, la puncte, pe mexicanul Pedro Navarrete, după 12 reprize.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII