10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa relansează lupta pentru titlu

Ştiinţa relansează lupta pentru titlu

FC Timişoara – Universitatea Craiova 4-0
Stadion:
„Dan Păltinişanu“ Timişoara.
Spectatori: 23.000.
Au marcat: Zicu (‘36), Magera (‘40,’56), Goga (‘90).

FC Timişoara: Pantelimon – Helder, Cisovsky, Ghionea, Sepsi – Goga, Alexa, Bourceanu, Zicu (‘89, Igniatevici) – Magera (‘87, Nikolici), Axente (‘76, Ricketts). Antrenor: Dusan Uhrin Jr.
Universitatea: S. Lung Jr. – Dănănae, Zoro, D. Lopes, Buşu – Prepeliţă, D. Stoica, Ologu (‘61, Subotic), W. Lopez (‘46, Gîngioveanu) – Fl. Costea (‘71, Stoianof), M. Costea. Antrenor: Nicolo Napoli.
Au arbitrat: Fl. Marcu – Ad. Vidan, Oct. Şovre.
Cartonaşe galbene: Magera, Goga / Zoro, Prepeliţă.

Plecaţi la Timişoara la adăpostul declaraţiilor sforăitoare ale oficialilor olteni, Craiova, într-o zi de 13,
a fost pur şi simplu zdrobită de invincibila echipă a gazdelor şi astfel bănăţenii s-au apropiat la două puncte de lider

Înfrângerea liderului Oţelul a retrezit în oraşul de pe Bega speranţa că, pentru prima dată în istorie, FC Timişoara poate obţine titlul, iar o victorie cu Universitatea ar putea apropia echipa bănăţeană la doar două puncte de primul loc. Cu acest obiectiv gazdele au intrat pe terenul de joc decise să-şi îngenuncheze adversarul, o echipă a Craiovei aflată în frisoanele retrogradării.
Primul sfert de oră a fost anost, fără nici o oportunitate de gol. Apoi, într-un singur minut (‘18), Goga şi Alexa au irosit două ocazii de a marca. În replică, Mihai Costea ia dat emoţii lui Pantilimon, dar şutul puternic al olteanului a trecut la o palmă de vinclu (‘21). După un fel de acalmie pe teren, în care totuşi Craiova nu s-a intimidat de Zicu şi ceilalţi, gazdele au forţat şi, profitând de fragilitatea şi naivitatea defensivei oltene, în patru minute au marcat două goluri! În minutul 36, la un corner executat de Bourceanu într-un careu oltean supraaglomerat şi ezitant, balonul a ajuns la Zicu, via Goga, iar cel mai formă jucător al Timişorei a înscris din apropiere, 1-0. Peste patru minute, fostul jucător al Craiovei, Alexa, a şutat din careu spre poarta lui Lung, iar Magera a deviat în plasa Ştiinţei, 2-0. Şi prima repriză s-ar fi putut încheia cu un categoric 3-0, dar Goga, care a profitat de o nesincronizare între Lopes şi Buşu, a scăpat singur spre poartă, a trecut şi de Lung, dar a trimis mingea pe langă poarta părăsită de Lung (‘44). În prelungirile acestei reprize, Florin Costea, aproape nevăzut în această parte a jocului, a şutat peste poartă dintr-o poziţie excelentă.

Suporterii Timişoarei: „Nu-i bai!“

La reluare, Timişoara a început în forţă şi Magera, la un corner al lui Bourceanu, a reuşit „dubla“, cu un şut din 10 metri, 3-0 (‘56). Suporterii Timişoarei fac valuri în tribune, Craiovei nu-i iese aproape nimic, iar tabela ar fi putut arăta mai mult, dar Silviu Lung Jr. a avut trei intervenţii senzaţionale la Axente (‘64, ‘69) şi Magera (‘66). O singură echipă a fost pe teren în al doilea mitan, FC Timişoara! Iar suporterii bănăţeni au taxat neputinţa Ştiinţei cu un banner ironic: „Nu-i bai!“. Finalul meciului spectaculos, cu gazdele în prim-plan şi cu acelaşi Lung inspirat: Zicu i-a pasat în adâncime lui Ricketts, acesta a încercat să treacă mingea pe lângă Lung, dar goal-keeperul Craiovei a deposedat la 25 de metri de poartă şi a îndepărtat iminentul pericol (‘78). Şi Craiova este la pământ deoarece în prelungiri, Timişoara a marcat un eurogol: Goga, de la 14 metri, a şutat în viclul porţii Universităţii, învingându-l pe Lung, 4-0!
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

50 COMENTARII