17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLouis Darby, one man show

Louis Darby, one man show

Energia Rovinari – CSM Oradea 76-65
Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori: 800
Energia: Darby (31 puncte), Bigus (11), Troupe (10), Lupusavei (7), Oluic (2), Mocanu (8), S. Nikolic (7), Gliga, Alionescu, Stroescu, Bratoloveanu. Antrenor: Slobodan Nikolic.
CSM: Topcov (18 puncte), Maric (17), Mandic (12), Paşca (5), Lazăr (1), Mitchell (8), Schachtner (4), Pascu, Szijarto, Stretea, Hora, Torok. Antrenor: Cristian Achim.
Au arbitrat: A.Olaru, F. Niţu, B. Sefer.

Ermetică în apărare şi destul de precisă în atac, Energia a reuşit să învingă una dintre contracandidatele la play-off şi să spere timid, ce-i drept, la o clasare în primele opt formaţii la finalul sezonului regulat. CSM Oradea a rezistat la Târgu Jiu doar în prima repriză, încheiată cu un avans mic al gorjenilor, 38-35, după ce ambele echipe au alternat la conducere. Irezistibilă după pauză, trupa lui Nikolic a avut la un moment dat şi 17 puncte avans, 68-51. Louis Darby a ridicat sala în picioare cu slam-dunkurile sale, unul dintre ele extraordinar, peste pivotul Sasha Topcov, americanul făcând cel mai bun joc al său în tricolul Energiei, încheind cu 31 de puncte, 7 recuperări şi 5 asisturi pentru un indice de eficienţă de 36. Şi Rafal Bigus s-a evidenţiat prin ardoarea cu care a luptat, dar şi prin reuşitele sale, polonezul fiind aclamat, de asemenea, de public în picioare. Ambii au fost evidenţiaţi şi de tehnicianul Slobodan Nikolic. „Bigus este un caracter foarte puternic. Astăzi a făcut din nou double-double, este un jucător bun care poate evolua încă doi-trei ani. Darby Louis a fost MVP-ul meciului fără dubii. A făcut un meci foarte bun“. Energia Rovinari s-a apropiat la două victorii de BCM U Piteşti, locul 8 şi CSM Oradea, locul 7, însă are în continuare un program extrem de dificil, cu două deplasări grele, la Ploieşti şi Târgu Mureş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS