16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPugiliştii români, interzişi pe plan internaţional

Pugiliştii români, interzişi pe plan internaţional

Federaţia Română de Box a fost suspendată provizoriu din competiţiile internaţionale de către AIBA,
care a motivat că forul din Bucureşti a amânat alegerile pentru desemnarea unui nou preşedinte

Forul boxului amator mondial, AIBA, a hotărât ieri suspendarea provizorie a Federaţiei Române de Box din toate competiţiile internaţionale, motivul fiind că Federaţia Română de Box a amânat alegerile pentru un nou preşedinte.
„AIBA a fost informată că Federaţia Română de Box a organizat pe 27 octombrie 2010 o Adunare Generală pentru alegerea unui nou preşedinte care să-l înlocuiască pe Rudel Obreja, care era suspendat. Aceste alegeri nu au avut loc. Pe 2 decembrie 2010, AIBA a acordat Federaţiei Române de Box încă două luni pentru a organiza scrutinul. Tot nu au avut loc alegeri, iar Obreja continua să fie preşedinte al Federaţiei Române de Box, în ciuda lungii sale suspendări. Drept urmare, Comitetul Executiv AIBA a suspendat provizoriu Federaţia Română de Box, înţelegând că nici un boxer, antrenor sau oficial nu este autorizat să ia parte la vreo competiţie aprobată sau controlată de AIBA“, se precizează în comunicatul postat ieri pe site-ul AIBA.

Obreja: Este un abuz,
mă vânează!

Rudel Obreja, actualul conducător al boxului românesc, se apară şi precizează că decizia Federaţiei Internaţionale este un abuz. „Am fost ales democratic pe 27 octombrie 2010, doar că ei nu vor să recunoască alegerile. Ce vină au sportivii în toată cearta mea cu AIBA ca să fie suspendaţi? Cei de la AIBA mă vânează după scandalul de la Jocurile Olimpice de la Beijing, când am avut curaj să strig în gura mare despre neregulile făcute de ei. Eu sunt suspendat şi nu am voie să particip la evenimentele sportive, dar să nu se lege de sportivi. Ultima soluţie este TAS-ul“, a precizat Obreja pentru hotnews.ro.
Obreja a mai spus că AIBA omite intenţionat unele lucruri: „În comunicatul trimis de ei, se precizează că alegerile nu au avut loc, ceea ce este total eronat. Pe 27 octombrie, am fost ales democratic. Ei nuanţează totul şi spun că FRB se face vinovată de faptul că nu a făcut alegeri. Este total fals, se face o confuzie răutăcioasă. Toate federaţiile naţionale sunt obligate să trimită la AIBA rezultatele alegerilor, astfel încât acestea să fie aprobate de ei. Adică, eu sunt ales democratic, dar, dacă nu le convine de faţa mea, nu aprobă deciziile“.
Şeful FRB spune că 13 ţări s-au ridicat împotriva abuzurilor AIBA şi încep să plătească. 

Care ar fi soluţia pentru sportivi?

Dacă nu va avea câştig de cauză la TAS, Rudel Obreja are o soluţie de rezervă pentru ca pugiliştii români să poată participa totuşi la competiţiile internaţionale. „Voi vorbi cu cei de la COSR să înscrie boxerii sub steagul olimpic deoarece au Mondiale în toamnă, adică o primă şansă de calificare la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012“, a spus mai-marele FRB.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII