16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, obligaţi să câştige

Pandurii, obligaţi să câştige

Pandurii Târgu Jiu – Gloria Bistriţa
Stadion
„Municipal“ (Severin), astăzi, ora 15.00 (GSP TV).
Formaţii probabile:
Pandurii:
Mingote – Matei, Viera, Chiricheş, Grecu – Voiculeţ, Pintilii, Nistor – Băcilă, Apostu, Cardoso. Antrenor: Petre Grigoraş.
Gloria: Albuţ – Tudose, V. Năstase, Corallo, Cafasso – Anton, Nalaţi – Achim, Băjenaru, C. Petre – Cavalli. Antrenor: Nicolae Manea.
Vor arbitra: T. Crăciunescu – A. Ghinguleac, F. Stănescu.

Pandurii trebuie să fie victorioasă pentru a spera în continuare la Liga I, orice alt rezultat menţinând
trupa lui Petre Grigoraş în zona retrogradării

Gorjenii nu au mai învins Gloria Bistriţa la Târgu Jiu în ultimele trei sezoane. Singurele succese în faţa echipei lui Jean Pădureanu datează din primii ani în Liga I, ambele la limită, 2-1 (2005-2006) şi 1-0 (2006-2007). Cu Petre Grigoraş pe bancă, şi „acasă“ la Severin, Pandurii speră să schimbe istoria într-un meci capital pentru viitorul echipei oltene. Şi rezultatul contează în faţa unei contracandidate la salvare, dar esenţială este victoria. „Să nu uităm faptul că, în ultimii ani, Pandurii au fost în dezavantaj în disputele cu Gloria. Trebuie să luăm în calcul şi rezultatul direct la meciurile astea. Din păcate, rezultatul net favorabil oaspeţilor în turul campionatului, 0-3, este greu de remontat. Acum mă gândesc la trei puncte“, a spus Grigoraş. După remiza de la Dinamo, Petre Grigoraş simte că echipa sa se va impune cu Gloria: „Sunt convins că echipa va face tot posibilul şi va câştiga. Îi simt pe jucători conectaţi şi pregătiţi pentru această partidă. Doamne fereşte, se poate întâmpla orice, nu sunt oracolul din Bălceşti să dau verdicte“.

Stromajer,
lăsat la Târgu Jiu

Atacantul Jaka Stromajer nu a fost convocat pentru jocul cu Gloria Bistriţa, Petre Grigoraş considerând că este nepregătit. Slovenul a rămas la Târgu Jiu alături de Cristea, Lemnaru, Neagu, Lazar şi Tătaru. În schimb, Grigoraş l-a convocat, în premieră, ca rezervă a lui Mingote, pe juniorul Daniel Popescu, de la Pandurii II. Printre titulari va reveni căpitanul Mihai Pintilii, iar Cardoso şi Băcilă sunt incerţi. „Revenirea lui Pintilii este un câştig, dar e posibil să nu-i pot folosi pe Cardoso, accidentat în partida cu Dinamo, care este la potenţial 50%, şi nici pe Băcilă, care a suferit o contuzie puternică. Aş fi avut nevoie de noile achiziţii“, a mai spus Grigoraş.

„Bistriţa nu e mai slabă ca altădată“

Deşi a pierdut trei jucători importanţi în această iarnă, Moraes, Mureşan şi Frăsinescu, Gloria Bistriţa a rămas la fel de combativă. „E adevărat că a pierdut trei fotbalişti importanţi, dar întotdeauna a fost o echipă care a vândut jucători şi aduce alţii care se integrează rapid. Am văzut partida de la Ploieşti, iar Bistriţa nu e o echipă mai slabă ca altădată. Să sperăm că vom face un meci mai bun decât la Dinamo, pentru că, dacă vom juca la fel, s-ar putea să nu putem învinge pentru că s-au făcut foarte multe greşeli, mai ales în apărare“, a comentat Grigoraş.
Tehnicianul a băgat în şedinţă apărătorii după jocul cu Dinamo, cărora le găseşte circumstanţe atenuante. „Lipsa jocurilor s-a văzut la Viera şi Matei. Nu-i găsesc pe ei singurii vinovaţi, echipa e vinovată. Nu cred că înfumurarea sau aerele de viitor stelist l-au făcut pe Matei să greşească. E un băiat foarte serios şi ascultător. Sunt convins că evoluţiile lui ulterioare vor demonstra că a fost un accident“, a mai declarat Grigoraş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU