27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVioleta Beclea-Szekely cheamă copiii la mişcare

Violeta Beclea-Szekely cheamă copiii la mişcare

Vicecampioana olimpică la atletism, angajată la COSR, a ales Craiova ca punct de pornire al „Caravanei Olimpice“. Copiii cu vârste între 10 şi 14 ani sunt aşteptaţi să participe pe 9 aprilie la activităţi sportive.

Fostele mari atlete, Violeta Beclea-Szekely şi Ionela Târlea, în prezent angajate la Comitetul Olimpic Sportiv Român (COSR), vor să determine tinerii să facă mişcare. Cele două vicecampioane olimpice au venit ieri la Craiova să vorbească despre un nou proiect denumit „Caravana Olimpică“. „Este vorba despre atragerea copiilor către mişcare. Ne vom adresa celor cu vârste între 10 şi 14 ani, pentru că, după vârsta de 14 ani, prea puţine sunt sporturile în care se mai poate face performanţă. Proiectul-pilot pe care l-am denumit simbolic «Caravana Olimpică»va fi dezvoltat în şapte-opt oraşe din ţară. Practic, vom chema copiii să facă sport, indiferent că este vorba de atletism, baschet, volei, tenis de masă sau canotaj. Vom personaliza competiţiile în funcţie de oraşul în care mergem“, a spus fosta atletă în cadrul unei conferinţe de presă.

La Craiova mizează pe sprijinul fostelor colege

Cum la Craiova are multe cunoştinţe angrenate în sport, în special atletism, Violeta Beclea-Szekely a decis ca startul Caravanei să îl dea din capitala Olteniei. „Am ales Craiova deoarece este un oraş pe care mă puteam baza în totalitate. Aici sunt fostele mele colege Cristieana Cojocaru, Natalia Andrei, Niculina Lazarciuc şi alţi oameni cu care putem colabora bine. Pentru că la Craiova «crema» este atletismul. În primul rând, ne-am gândit la organizarea unui cros, plus alte două-trei sporturi. Încă nu am pus la punct toate detaliile, deoarece trebuie să luăm legătura şi cu autorităţile locale, ca să ne permită accesul fie în centrul oraşului, fie în Parcul Tineretului“, a spus reprezentanta CORS.
Prezent la conferinţă, Pavel Badea, director la CS Universitatea Craiova, dar şi consilier local, i-a promis fostei campioane tot sprijinul: „Pledez pentru mişcare şi un stil de viaţă sănătos. Cum în Craiova mai există foarte puţine locuri de joacă pentru copii, cu atât mai mult salut acţiunea COSR. Mă bucur că a ales Craiova pentru debutul proiectului şi o asigur pe doamna Beclea-Szekely de tot sprijinul autorităţilor locale“.
Natalia Andrei, directorul coordonator al DJTS Dolj, crede că proiectul va avea succes în Bănie: „Două mari campioane, Violeta şi Ionela, au venit să ne ceară sprijinul să implementăm un proiect care sprijină activitatea sportivă de masă, de selecţie, apoi de performanţă. Este bine că au ales organizarea unui cros. De 30-35 de ani, Doljul e foarte bine reprezentat la atletism şi cred că proiectul va avea succes“.
Manifestările sportive din Bănie vor avea loc pe 9 aprilie, iar copiii vor fi premiaţi de COSR. După conferinţa de presă, delegaţia de la COSR a mers să inspecteze bazele sportive care ar putea găzdui manifestările.

Ar putea alerga şi foştii campionii

Violeta Beclea-Szekely a spus că pe lângă foştii campioni din Dolj care vor fi invitaţi la «Caravana Olimpică» vor veni personalităţi din Bucureşti. Fosta campioană nu a exclus să alerge alături de copii: „Nu va fi o cursă de veterani, dar am putea alerga şi noi, foştii sportivi, pe lângă copii. Deocamdată, nu vă pot da nume de sportivi, dar care vor fi disponibili pe 9 aprilie vor veni cu mare drag la Craiova“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS