16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPintilii: Meci de şase puncte cu Gloria Bistriţa

Pintilii: Meci de şase puncte cu Gloria Bistriţa

Căpitanul pandurilor, Mihai Pintilii, revine pe teren cu Gloria Bistriţa, echipa la care joacă naşul său, Ciprian Petre, şi promite că gorjenii se vor revanşa după corecţia din tur, scor 0-3

Partida Pandurii Târgu Jiu – Gloria Bistriţa, din etapa a 21-a din Liga I, face parte din categoria „meciurilor de şase puncte“. Pandurii este obligată să învingă pentru a nu se rupe de plutonul echipelor de deasupra liniei retrogradării, orice alt rezultat nefiind în avantajul oltenilor. Antrenorul Petre Grigoraş va putea conta vineri şi pe aportul căpitanului Mihai Pintilii, refăcut după ruptura musculară suferită în Antalya. „Sincer, nu sunt apt 100%. O să dau tot ce pot ca să ajut echipa, măcar o repriză sau 60 de minute. Dacă o să mă simt bine, poate duc chiar tot meciul. Doamne ajută să câştigăm trei puncte cu Bistriţa pentru că, după mine, sunt cele mai importante. Întotdeauna a fost greu cu Bistriţa aici, la Târgu Jiu, dar, dacă vom câştiga, rămânem în pluton cu celalalte contracandidate. În schimb, dacă pierdem sau facem meci egal, ne depărtăm de echipele aflate deasupra liniei şi va fi greu să recuperăm. Deci, e clar pentru noi, e meci de şase puncte“, a spus Pintilii. Duelul cu Gloria Bistriţa este şi o dispută în familie pentru Pintilii. „Chiar dacă Bistriţa a pierdut trei jucători importanţi, formează un grup foarte puternic. Naşul meu, Ciprian Petre, care joacă acolo, m-a şi sunat şi m-a întrebat de ce nu mai stau o săptămână. Promit să-l bat, pentru că mie îmi place să-l bat. El m-a învins la Bistriţa, iar acum e rândul meu, să fim chit“, a spus Pintilii.
Ultimele rezultate surprinzătoare ale echipelor din zona retrogradării i-au bulversat şi pe panduri, care nu mai ştiu exact cu cine se luptă pentru salvare. „Braşovul bate la Steaua, Brăneşti face egal cu CFR. Te gândeşti cine cade. Partidele directe sunt foarte importante în acest context. Meciurile astea de şase puncte te ridică în faţa echipelor cu care eşti la retrogradare, Bistriţa, Astra, Brăneşti. Şi cu ele jucăm acasă, deci e un avantaj pentru noi“, a mai afirmat Pintilii.

Stromajer: Îmi aştept rândul

După ce şi-a căutat, fără succes, în această iarnă alt angajament, Jaka Stromajer a revenit de luni la Pandurii. Refuzat de o echipă din Rusia şi de una din Bulgaria, Stromajer este gata să se lupte pentru un loc de titular în atacul pandurilor. Slovenul rămâne până la finalul acestui campionat. „Nu am fugit niciunde. Au fost nişte probleme care s-au rezolvat până la urmă şi m-am întors. O să stau până la sfârşitul returului, iar din vară discutăm dacă prelungim contractul sau nu. Am avut multe probleme cu impresarii şi tot ce a pornit aici a fost din cauza lor. Nu mă mai reprezintă nimeni acum, am reziliat contractele cu impresarii, sunt la Pandurii şi atât“, a declarat Stromajer.
Deşi s-a antrenat de unul singur în ultimul timp, Jaka Stromajer se simte pregătit să redebuteze la Pandurii chiar din etapa următoare. Petre Grigoraş i-a spus însă că trebuie să-şi aştepte rândul. „Am făcut antrenamente cu cele două echipe cu care am fost în tratative, apoi am făcut singur. Am discutat cu domnul Grigoraş şi cât nu am fost aici. A fost tot timpul corect, cred că şi eu am fost corect cu el. Relaţia noastră a fost bună întotdeauna. Mi-a zis că trebuie să-mi aştept rândul. Se anunţă concurenţă mare în atac şi e foarte bine. Sunt pregătit să joc, acum depinde de dânsul dacă mă va convoca la partida următoare“, a mai spus Stromajer.
Slovenul a punctat că este convins că Pandurii rămâne în Liga I, mizând pe priceperea lui Petre Grigoraş. „Pandurii se salvează, nici nu vreau să cred altceva. Dacă nu aş fi crezut, nici nu m-aş fi întors. Se vede mâna lui Grigoraş. Echipa a jucat mai bine de la venirea sa. El a deschis jocul mai mult, a ţinut echipa mai sus, ceea ce înainte nu a făcut nimeni la Târgu Jiu“, a punctat Jaka Stromajer.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS