8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, justiţiari pe teren

Pandurii, justiţiari pe teren

Dinamo – Pandurii 2-2
Stadion
„Dinamo“, spectatori: 1.000.
Au marcat: Alexe ‘3, Torje ‘58 / Apostu ‘41, Voiculeţ (‘85-p).
Dinamo: Bălgrădean – Rubio, Grigore, Moţi, Diabate – Torje, D. Kone, C. Munteanu (‘73, Pătraşcu), Alexe – Dănciulescu (‘81, Vl. Munteanu), L. Ganea (‘54, Bakaj). Antrenor: Ioan Andone.
Pandurii: Mingote – Matei (‘63, Popete), Viera, Chiricheş, Grecu – Voiculeţ, Nistor, Vranjes – Băcilă (‘69, Brata), Apostu (‘78, Pleaşcă), Cardoso. Antrenor: Petre Grigoraş.
Cartonaşe galbene: Diabate / Băcilă, Popete, Mingote, Grecu.
Au arbitrat: Ad. Comănescu – D. Hulubei, Şt. Slabu.

Reveniţi în competiţie după ce au fost la trei minute de desfiinţare, gorjenii au găsit puterea şi norocul de a ieşi neînvinşi din „Groapă“. Dinamo a „furat“ startul şi a sancţionat harababura din defensiva olteană după trei minute. Dănciulescu, ţinut în joc de Viera, a centrat perfect în centrul careului şi Alexe a pus latul pentru 1-0 (‘3). Pandurii a preluat controlul şi a găsit răspunsul potrivit în finalul primei părţi. Cardoso a inventat, pe un contraatac, o pasă de efect şi Apostu, scăpat singur cu Bălgrădean, a reechilibrat situaţia, scor 1-1 (‘41).
Actul secund l-a adus în prim-plan pe Adrian Comănescu. Centralul l-a iertat de eliminare pe Diabate, iar Torje a făcut diferenţa în favoarea lui Dinamo cu largul concurs al lui Matei, scor 2-1 (‘58). Finalul a fost de infarct. Voiculeţ a obţinut un penalti şi tot el a transformat pentru 2-2 (‘85). Comănescu a arătat punctul cu var şi în careul pandurilor, dar Vlad Munteanu a şutat peste poartă şi s-a terminat egal.

Joc slab,
rezultat bun

Dacă penaltiurile sunt discutabile, eliminarea lui Diabate chiar se impunea în opinia lui Petre Grigoraş. „A fost un pic tragic spre sfârşit, cu două penaltiuri acordate, nu ştiu cât de corect, oricum discutabile şi din punctul meu de vedere, dar ar fi trebuit eliminare la Diabate. Acesta merita cel puţin un cartonaş galben, ceea ce ar fi dus la o eliminare care ar fi schimbat soarta partidei“, a punctat antrenorul pandurilor. „Rezultatul mă mulţumeşte pentru că am avut şi mulţi absenţi. Jocul nostru nu a fost foarte strălucit. Era şi normal, pentru că de trei săptămâni nu am jucat nici măcar un amical. După toate aceste frământări este un punct care ne poate ajuta, cu condiţia ca în următoarea etapă să reuşim o victorie contra Bistriţei,
altfel nu ar avea nici o valoare. Chiar dacă s-au făcut şi multe greşeli, e bine că am pornit cu dreptul în acest retur şi avem speranţe că ne putem îndeplini obiectivul“, a declarat Grigoraş. Tehnicianul a taxat prestaţia apărătorilor, mai ales pe Gabriel Matei, pe care l-a şi înlocuit în timpul meciului. „Golul doi este al lui Matei. A fost o poziţionare total greşită, dar ce să-i fac? Nici Chiricheş nu a jucat extraordinar faţă de cum juca de obicei. A evoluat destul de slab, dar are scuză. Găsesc fiecărui jucător o scuză din cauza situaţiei din ultimul timp. Cred că am primit ambele goluri foarte uşor“, a declarat Grigoraş.

Fără achiziţii
cu Dinamo

Noile achiziţii ale pandurilor din această iarnă – Cristea, Lemnaru, Neagu şi Lazăr – nu au figurat pe foaia de joc cu Dinamo, deşi au mers la Bucureşti. Conducătorii grupării gorjene au reuşit să-i legitimeze chiar în ziua partidei din „Ştefan cel Mare“, însă au preferat să nu-i folosească până nu primesc şi girul comisiilor LPF în această săptămână pentru a evita eventuale contestaţii, care ar putea surveni dat fiind faptul că le-au fost vizate carnetele în afara perioadei de transferări. Petre Grigoraş va putea conta pe ei începând din etapa viitoare, cu Gloria Bistriţa, atunci când vor reveni şi Mihai Pintilii şi Alexandru Avramescu.
„Sunt convins că, odată cu intrarea lui Pintilii, Lemnaru, Cristea, echipa noastră va arăta altfel. Vom presta un joc de calitate“, a afirmat Grigoraş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS