22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii sunt favoriţi în derbiul Olteniei

Gorjenii sunt favoriţi în derbiul Olteniei

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova şi Energia Rovinari se întâlnesc sâmbătă, de la ora 20.00, în Bănie

Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ din Craiova găzduieşte, sâmbătă, de la ora 20.00, derbiul oltean din Divizia A de baschet masculin între SCM-U Craiova şi Energia Rovinari, din cadrul etapei a 24-a. Cele două formaţii se află în partea a doua a clasamentului, Craiova – locul 13 şi Energia – locul 11 şi îşi propun să câştige disputa pentru o poziţie cât mai bună în play-out.
Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova nu au mai câştigat un meci în campionat de 12 etape, mai precis din 27 noiembrie, când au învins pe teren propriu formaţia din Braşov, scor 102-74, şi sunt datori faţă de fani.
„Ne aşteaptă un meci dificil, având în vedere că avem probleme medicale în lot. Este un joc al orgoliilor, derbiul de tradiţie al Olteniei în baschetul masculin, şi de aceea vom face tot posibilul să-i mulţumim pe fanii noştri. Vom juca la victorie şi sperăm ca după 40 de minute să le aducem o bucurie suporterilor“, a declarat antrenorul craiovean Adrian Budurean. Jucătorii cu probleme medicale din lotul craiovean sunt Gillespie, Albu şi Lăpădat.

Nikolic: Pornim
cu prima şansă

În meciul din turul campionatului, baschetbaliştii gorjeni s-au impus clar pe teren propriu, scor 84-56.
Energia Rovinari vrea să-i păstreze supremaţia în duelurile cu SCM-U Craiova, gorjenii reuşind până astăzi, cu o singură excepţie, să se impună în toate partidele directe din Divizia A. Tehnicianul Slobodan Nikolic crede că echipa sa porneşte cu prima şansă la Craiova. „Adversarul nostru nu mai are deloc şanse la play-off şi deci nu ar fi aşa de motivaţi, iar jocul nostru arată acum foarte bine, deci sunt optimist înaintea acestui meci. Nu spun că trebuie să subestimăm Craiova, dar eu ştiu foarte bine ce joacă această echipă, după ce am văzut atât meciul nostru de pe teren propriu, din tur, cât şi cel amical, când ne-am impus fără probleme în faţa Craiovei. Nici un meci nu este câştigat dinainte, mai ales că formaţia din Craiova este capabilă acasă să producă surprize, aşa cum s-a întâmplat şi cu Asesoft Ploieşti. Sunt destul de periculoşi când joacă pe teren propriu, într-o sală mică şi neomologată. Are câteva individualităţi, dar ca echipă nu este aşa de omogenă“, a declarat Nikolic.
Deşi are şanse reduse la play-off, Energia mai trage nădejde că va reuşi să reintre în cărţile calificării cu două victorii în următoarele două jocuri, cu Craiova şi Oradea. „De la Energia toată lumea este OK, mai puţin Radu Stroescu, care nu va evolua în această partidă. Eu am vorbit cu băieţii, atmosfera este foarte bună în lot şi am căzut de acord să mergem până la capăt cu şansa noastră pentru play-off. Iar asta înseamnă automat o victorie la Craiova“, a mai spus Nikolic.

Fetele înfruntă Rapidul

Şi echipa feminină de baschet SCM-CSS Craiova joacă sâmbătă, pe teren propriu, de la ora 17.00, cu Rapid Bucureşti, în etapa a 10-a din play-off-ul Diviziei A. După trei eşecuri consecutive, toate în deplasare, elevele lui Liviu Manea au coborât pe locul cinci (13 puncte), la un sigur punct distanţă de echipele din Timişoara şi Sfântu Gheorghe, contracandidate la calificarea în Final-Four-ul campionatului. Rapidistele ocupă locul şapte, cu o singură victorie şi opt înfrângeri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS