10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlexandra Marinescu a primit sfaturi de la Mika Hakkinen

Alexandra Marinescu a primit sfaturi de la Mika Hakkinen

Sportiva craioveană Alexandra Marinescu a participat, recent, la prima etapă din acest an a Campionatului Mondial de karting (WSK), găzduită de circuitul din La Conca (Italia).
Olteanca a luat startul la categoria mini (10-12 ani) sub culorile echipei italiene de uzină Lenzo Kart.
În calificări, Alexandra a reuşit o mare surpriză, al patrulea timp de pe pistă, devansându-i pe campionul mondial din 2010, Denis Marcu, dar şi pe Feruccio Santin, campionul USA, care se antrenează cu echipa de Formula 1 McLaren Mercerdes. În etapa următoare, în baterii, craioveanca a fost scoasă în decor de două ori, dar a reuşit calificarea în semifinale. Unele erori de setare a carburaţiei au făcut ca sportiva din Bănie să nu ajungă în finală, clasându-se pe locul 32 în semifinale.
Între două curse, sportiva craioveană, legitimată de la începutul acestui an la Urban Fast Bucureşti, a avut o întâlnire cu dublul campion mondial de Formula 1, Mika Hakkinen, venit în Italia pentru a-şi susţine fiul, Hugo, adversarul Alexandrei la categoria mini.

„Mi-a zis să-mi urmez inima“

Alexandra a povestit pentru GdS cum a decurs întâlnirea cu dublul campion finlandez: „După a doua baterie în care am fost scoasă în decor de două ori, pierzând de fiecare dată aproximativ 20 de locuri în clasament, l-am întâlnit pe Hakkinen la restaurantul circuitului. Am profitat şi i-am cerut sfatul cum să procedez la celelalte două baterii, pentru a avea un start reuşit. Atunci Mika mi-a răspuns: «Alexandra, nu există reţetă pentru un start perfect. Trebuie să îţi urmezi inima şi să ocupi orice loc disponibil din faţa ta». După această discuţie, am reuşit să iau două starturi foarte bune, depăşind complexul plecării din faţă, având în vedere că până acum nu mai plecasem din faţă din cauză că nu aveam echipament bun“. Următoarea cursă va fi la Sette Laghi (Italia), pe 27 martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII