16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportZi decisivă pentru Pandurii Târgu Jiu

Zi decisivă pentru Pandurii Târgu Jiu

Dacă nu reuşeşte să convoace Adunarea Generală Extraordinară şi să dizolve Liga Profesionistă de Fotbal, Marin Condescu trebuie să stingă astăzi datoria către Dinamo, pentru a evita desfiinţarea propriei echipe

Clubul Pandurii Târgu Jiu trăieşte, poate, ultimele clipe în Liga I. Astăzi, la ora 24.00, expiră termenul-limită fixat de Liga Profesionistă de Fotbal până la care gorjenii pot stinge datoria către Dinamo şi, implicit, pot să evite excluderea din primul eşalon şi retrogradarea în Liga a III-a. Pe de altă parte, Marin Condescu, preşedintele CA al clubului Pandurii, încearcă să convoace tot astăzi Adunarea Generală Extraordinară şi să propună dizolvarea LPF. Cluburile Universitatea Craiova, FC Vaslui şi Unirea Urziceni sunt alături de Condescu, dar pentru ca demersul său să aibă şanse de reuşită are nevoie de şase semnături. În caz că acţiunea lui Condescu va eşua, acesta trebuie să achite clubului Dinamo până la miezul nopţii circa 400.000 de euro, datoria rămasă în contul transferului lui Ilie Iordache şi pentru care Liga Profesionistă de Fotbal a sancţionat Pandurii cu neprogramarea în etapa a 19-a. Patronul Stelei, Gigi Becali, s-a oferit să stingă conflictul care poate lăsa Liga I cu doar 17 echipe. „O să plătesc eu 400.000 de euro către Dinamo şi meciul se va juca!“, a anunţat Becali la gsptv.

Se reprogramează meciul cu Oţelul?

Tot Becali a găsit şi soluţia ca jocul Pandurii – Oţelul, pierdut de gorjeni la „masa verde“, să se dispute. Gorjenii trebuie doar să atace la TAS decizia de neprogramare, ceea ce au şi făcut. „Eu cred că meciul cu Oţelul încă se poate programa. Singurul scop pentru care dau banii este să se reprogrameze meciul ăla. Am vorbit cu Mitică Dragomir şi mi-a zis că nu se poate, dar apoi el a discutat cu Mircea Sandu şi a zis că e posibil. Pandurii trebuie să conteste la TAS decizia neprogramării“, a mai declarat Gigi Becali.
Petre Grigoraş, în schimb, este convins că jocul cu Oţelul nu va mai avea loc. „Nu cred că o să se revină cu decizia, nu se mai întorc cei de la comisii. Lucruri asemănătoare s-au mai întâmplat, eu sunt păţit la Galaţi, după ce am făcut 1-1 cu Vaslui, după o lună am pierdut cu 0-3 la masa verde. Dar situaţie ca a noastră nu am mai întâlnit, adică să nu se joace meciul şi apoi să fie programat. Mi-aş fi dorit să jucăm şi aşa. Cum Brăneştiul a luat punct cu CFR, şi noi puteam lua punct sau puncte cu Oţelul“, a afirmat antrenorul pandurilor.

„100% jucăm cu Dinamo“

Liga Profesionistă de Fotbal a programat vineri, de la ora 20.30, jocul Dinamo Bucureşti – Pandurii Târgu Jiu din etapa a 20-a a Ligii I. Disputarea partidei este încă incertă, însă tehnicianul Petre Grigoraş a primit garanţii de la superiorii săi că va avea şansa de a lupta pentru puncte în „Groapă“. „Din punct de vedere moral, am pierdut destul de mult. Ne-am pregătit toată iarna şi începem cu 0-3 la masa verde… Din păcate, acum mi-au dat programul peste cap. Ştiam că partida va fi programată duminică, iar acum am aflat că, dacă se va disputa, va fi vineri. Sper să fim programaţi, nici nu mai contează că ni s-a dat orarul peste cap. Mi s-a spus că 100% jucăm cu Dinamo“, a declarat Grigoraş.
Deşi cei din conducere le-au achitat la zi salariile, pandurii nu-şi găsesc liniştea. „E o nesiguranţă totală, însă noi ne vedem de treabă. Eu şi jucătorii nu avem nici o vină, conducerea acum a plătit totul şi băieţii sunt la zi cu banii. Sper ca lucrurile să intre pe făgaşul normal. Neprogramarea aceasta a fost un lucru neplăcut, nedorit, a creat o situaţie grea pentru că există o instabilitate psihică. Nu cred că o să se ajungă atât de departe să fim desfiinţaţi“, a mai declarat Grigoraş.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU