8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, la un pas de autodistrugere

Pandurii, la un pas de autodistrugere

Oficialii clubului Pandurii Târgu Jiu sunt decişi să nu plătească datoria către Dinamo Bucureşti, chiar cu riscul retrogradării. Gorjenii vor ataca decizia neprogramării la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

Clubul Pandurii Târgu Jiu a pierdut la „masa verde“ meciul care ar fi trebuit să deschidă astăzi sezonul de primăvară în Liga I, cu Oţelul Galaţi, scor 0-3, şi riscă să fie retrogradată dacă nu achită până marţi, termenul-limită fixat de LPF, datoria de 400.000 de euro către Dinamo Bucureşti în contul transferului lui Ilie Iordache. Oficiali din cadrul clubului oltean, sub protecţia anonimatului, susţin că nu se vor plăti banii chiar cu riscul de a fi exclusă echipa din Liga I. Consecinţele ar fi dezastruoase pentru gorjeni. Pandurii ar pierde toţi jucătorii liberi de contract şi nu ar avea drept de promovare în următoarele trei sezoane. Considerând că li s-a făcut o nedreptate prin neprogramarea în etapa a 19-a, oficialii gorjeni atacă decizia şi la TAS. „Noi ne vom antrena în continuare şi dacă nu ne lasă să jucăm în campionat vom susţine doar meciuri amicale, dar nu vom ceda şi vom merge mai departe, adresându-ne şi Tribunalului de Arbitraj Sportiv. Cea mai corectă decizie era să nu se aplice sancţiunea de neprogramare până la finalizarea procesului civil, pe care clubul Pandurii îl are contra LPF“, a declarat preşedintele executiv al pandurilor, Eugen Pârvulescu.

Gigi Becali, „avocatul“ lui Condescu

Prinşi la mijloc în acest război Pandurii – LPF, jucătorii şi antrenorii se tem că şi-ar putea pierde locul de muncă. „Nu ştiu ce vom face, dar dacă nu jucăm nici cu Dinamo, atunci trebuie să ne căutăm toţi alt loc de muncă“, a declarat Bogdan Apostu, pentru gsp.ro.
Ultimul cuvânt în acest caz îl are Marin Condescu, dar, deocamdată, acesta nu a făcut declaraţii publice, exprimându-se doar prin „avocatul“ de ocazie, Gigi Becali. „Condescu a zis că merge până la capăt. Să retrogradeze, oricum nu plătesc. Condescu a declarat că a cerut suspendarea hotărârii LPF până la hotărârea TAS. De ce n-au făcut aşa? Comisiile Ligii puteau să suspende decizia cu Pandurii până la soluţionarea la TAS. I-am zis şi lui Borcea că nu-i corect să ceară 1,5 milioane de euro pe Iordache. E o chestie de moralitate“, a declarat Gigi Becali la gsptv.
Dacă majoritatea reprezentanţilor cluburilor cu care Oţelul luptă pentru titlu au acuzat Pandurii de „blat ordinar“, nici Dumitru Dragomir, şeful LPF, nu a făcut excepţie: „Nu îmi convine deloc această situaţie. Dacă vor plăti şi se va juca meciul cu Dinamo, atunci cred că nu a fost o chestie corectă din partea clubului Pandurii. Eu nu pot să pricep de ce nu au acceptat măcar o convenţie scrisă, care ar fi anulat toată această tevatură“.

Fără achiziţii în retur

În situaţia în care Pandurii va fi programată etapa viitoare, gorjenii nu pot conta pe fotbaliştii sosiţi în această iarnă, Valentin Lemnaru („U“ Cluj), Călin Cristea (Unirea Alba Iulia), David Lazar (Voinţa Sibiu) şi George Neagu (UTA). Perioada de transferări s-a încheiat miercuri, iar cum Pandurii a avut interdicţie la achiziţii, nu i-a putut legitima.
„Noi ne-am înţeles cu Rapid şi cu Dobroiu, dar nu l-am putut transfera pentru că avem interdicţie. Nici ceilalţi jucători care au venit la Pandurii în această iarnă nu au putut fi transferaţi, ei neavând drept de joc în acest retur“, a spus preşedintele executiv al pandurilor, Eugen Pârvulescu. Probabil, jucătorii vor reveni la echipele la care au evoluat în tur. „Aştept să se lămurească situaţia. Probabil o să mă întorc la Cluj“, a spus Lemnaru.
Singurul care poate fi legitimat încă este Florin Popete, liber de contract după aventura de un tur la FCM Târgu Mureş. De altfel, aceasta va fi şi soluţia pentru completarea lotului, transferul unor jucători liberi de contract.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII