10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLPF lasă spectatorii să vină la Ştiinţa

LPF lasă spectatorii să vină la Ştiinţa

Forul condus de Dumitru Dragomir a decis să acorde o derogare Universităţii Craiova până la rezolvarea în totalitate a problemelor de securitate, meciul cu Steaua urmând să se dispute cu porţile deschise

După aplicaţia efectuată săptămâna trecută la stadionul „Ion Oblemenco“, Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova a constatat deficienţe la sistemul de turnicheţi, sistemul video, grupurile sanitare şi anumite porţiuni de gard. Despre toate acestea au fost informate atât clubul Universitatea Craiova, cât şi Liga Profesionistă de Fotbal. Forul condus de Dumitru Dragomir a interzis grupării patronate de Adrian Mititelu să pună în vânzare biletele pentru derbiul cu Steaua, existând posibilitatea disputării partidei cu porţile închise. Problema s-a rezolvat ieri, reprezentanţi ai Prefecturii Dolj, dar şi comandantul de la Brigada de Jandarmi Mobilă Craiova, general de brigadă Constantin Ion, convingându-i pe oamenii lui Dumitru Dragomir că nu există un risc major în organizarea partidei cu spectatori. Astfel, comisia care analizează deficienţele de la arena olteană se va întâlni astăzi, pentru a pune la punct detaliile organizării meciului cu Steaua. LPF dă asigurări că suporterii vor avea acces pe arena din Bănie.

Satmari: Cluburile sunt copiii noştri

Sorin Satmari, directorul de imagine şi comunicare al LPF, care are atribuţii şi pe probleme de securitate, a declarat ieri pentru Gazeta de Sud: „Ce contează dacă vin sau nu eu la Craiova? Am vorbit cu prefectul şi cu generalul Constantin Ion şi am fost de acord că meciul trebuie să se joace cu spectatori. Noi, cei de la LPF, suntem primii care ne dorim suporteri la meci, deoarece cluburile sunt copiii noştri. Desigur, nu acceptăm încălcarea brutală a legii. Au început deja lucrările la stadionul din Craiova, dar merg mai greu din cauza vremii nefavorabile. În aceste condiţii, LPF a hotărât să acorde o derogare Universităţii, iar meciul cu Steaua să se joace cu spectatori, urmând ca în perioada următoare să-şi rezolve în totalitate problemele semnalate. Jandarmii au promis că vor lua toate măsurile pentru a preveni incidentele de orice natură“. Surse oficiale au dezvăluit că jandarmii au cerut, în primul rând, punerea în funcţiune a camerelor video. Singura problemă importantă rămasă nerezolvată este cea a sistemului de turnicheţi, ale căror cititoare au fost vandalizate, dar înlocuirea lor nu se poate efectua mai devreme de două luni.

Zăpada, luată la freză

Zilele trecute, când unii suporteri anunţau că boicotează partida cu Steaua pentru a tăia sursele de finanţare ale patronului, Mititelu făcea pariu că spectatorii vor umple arena din Bănie în cazul în care vremea va fi favorabilă fotbalului. Totodată, el promitea că va degaja zăpada de pe suprafaţa de joc cu un mic ajutor de la consiliu judeţean. Ieri, pe stadionul „Ion Oblemenco“ a apărut o freză de zăpadă care până la prânz spulberase deja omătul de pe jumătate de teren. Contează însă foarte mult dacă vor mai cădea precipitaţii şi în ce cantitate.  Forţele de ordine au strâns şi ele rândurile, 400 de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova urmând să asigure condiţiile de securitate pentru spectatori. De asemenea, la stadion vor fi prezente efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj, IPJ Dolj, IJSU Dolj, Poliţia Locală Craiova şi SC Civitas SRL Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

25 COMENTARII