14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBobocel şi Doagă reprezintă Oltenia la Paris

Bobocel şi Doagă reprezintă Oltenia la Paris

Cele două atlete sunt în lotul României care va participa la Campionatul European de sală de la Paris.
„Tricolorii“ au ca obiectiv cucerirea unei medalii.

Consiliul Federal al Federaţiei Române de Atletism a stabilit ieri lotul de sportivi care vor reprezenta ţara noastră la Campionatele Europene de sală de la Paris-Bercy (4-6 martie), lot ce cuprinde 16 sportivi, dintre care 12 atlete şi patru atleţi.
Alegerea lotului, alcătuit după realizarea principalului criteriu – îndeplinirea baremelor de concurs, impuse de organizatorii Europenelor şi destul de pretenţioase -, a mai avut un motiv: crearea unui echilibru între sportivii deja consacraţi şi cei de reală perspectivă.
Din lot fac parte şi două atlete legate de Oltenia: severineanca Ancuţa Bobocel, legitimată la CSM Drobeta Turnu Severin – Dinamo şi mai tânăra Ioana Doagă, care reprezintă CS Universitatea Craiova şi CSM Piteşti.
Ambele vor lua startul în aceeaşi probă, 1.500 m, distanţă pe care, la recent încheiatele Campionate Naţională în sală, au ocupat primele două locuri.
Ancuţa Bobocel a câştigat proba, cu timpul de 4 minute, 16 secunde şi 18 sutimi, fiind urmată pe podium de Ioana Doagă (4:17.59). Dar nu rezultatele de la Naţionale le-au adus celor două calificarea pentru Paris, ci performanţele obţinute, tot în luna februarie, în grand-prix-uri din străinătate. Ancuţa a alergat la Stuttgart (Germania) 4:08.13, iar Doagă a încheiat cursa de 1.500 m de la Gent (Belgia) în 4:15.38, realizând un record personal în sală.
Aşadar, alături de cei 11 seniori din delegaţie vor lua startul în capitala Franţei şi cinci sportivi de la categoriile juniori şi tineret (Andreea Ogrăzeanu, Cristina Toma, Mihaela Nanu, Mirela Lavric şi Ioana Doagă), pentru care Europenele pariziene reprezintă o rampă de lansare.

Marian Oprea, speranţa pentru podium

După cum a declarat în mai multe rânduri Sorin Matei, preşedintele Federaţiei Române de Atletism, la aceste campionate europene obiectivul ţine seama atât de tinereţea lotului, cât şi de tradiţia participării româneşti la competiţiile continentale de sală – o medalie şi clasarea între primii opt a doi sau trei atleţi.  Speranţele românilor la o medalie se îndreaptă spre Marian Oprea (triplusalt).
Marţi seară, „Struţul“ a stabilit, la Stockholm, un record personal al sezonului, 17,37. „După această săritură pot visa la o medalie la Europenele de la Paris“, a spus încrezător vicecampionul olimpic.
Ancuţa Bobocel şi Ioana Doagă au şanse mici să urce pe podium, având în vedere că vor întâlni adversare puternice în proba de 1.500 m, dar încearcă să alerge cât mai bine. „Îmi doresc să trec cu bine de serii, să fiu sănătoasă, iar în finală să prind o zi cât mai în formă şi să fac o surpriză frumoasă. Este foarte greu să spun care sunt şansele mele la medalie, pentru că am adversare foarte tari, cu multă experienţă“, a spus severineanca de 23 de ani.

16 pentru o medalie

Cei 16 atleţi români care vor concura la Paris sunt: Ancuţa Bobocel (1.500 m), Ioana Doagă (1.500 m), Cornelia Deiac (lungime), Viorica Ţigău (lungime), Cristina Sandu (lungime), Cristina Bujin (triplusalt), Estera Petre (înălţime), Roxana Bircă (3.000 m), Marian Oprea (triplusalt), Alin Anghel (triplusalt), Adrian Vasile (lungime), Cristian Vorovenci (800 m), Andreea Ogrăzeanu (60 m), Cristina Toma (triplusalt), Mihaela Nunu (800 m), Mirela Lavric (800 m).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS