10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, refugiaţi în balon

Pandurii, refugiaţi în balon

Din cauza terenurilor impracticabile de la Târgu Jiu, pandurii lui Petre Grigoraş au anulat amicalul de ieri, cu FC Argeş, şi s-au pregătit pe un teren sintetic, de dimensiuni reduse

Vremea nefavorabilă de la Târgu Jiu i-a obligat pe oficialii echipei Pandurii Târgu Jiu să renunţe la ultimul test înainte de reluarea campionatului, programat pe „Municipalul“ gorjean, în compania grupării de Liga a II-a, FC Argeş. Deoarece toate terenurile din Complexul Sportiv erau impracticabile, inclusiv cel sintetic, fiind acoperite de un strat consistent de zăpadă şi apă în urma ninsorilor din ultimele zile, fotbaliştii de la Pandurii s-au antrenat în „balon“, la Complexul „Dolce Vita“ din Parcul Central, pe un teren sintetic de dimensiuni reduse. Doar jucătorii apţi, însoţiţi de către secunzi s-au pregătit în „balon“, în timp ce fotbaliştii cu probleme medicale au lucrat la sala de forţă, sub supravegherea tehnicianului Petre Grigoraş. S-au alăturat lotului şi doi dintre absenţii de vineri, Călin Cristea şi Dan Nistor. Cristea şi-a susţinut licenţa la FEFS, din cadrul Universităţii „Spiru Haret“ din Alba Iulia, examen promovat cu nota 9, iar Nistor a trecut peste infecţia dentară care l-a obligat la un repaus de două zile. Astăzi, Petre Grigoraş aşteaptă la lucru toţi jucătorii, inclusiv Viera, Pintilii şi Matei, toţi accidentaţi de mai multă vreme.

Voinea şi Horvat,
la Deva

Atacantul Albert Voinea (18 ani) şi portarul Andrei Pavel Horvat (21 de ani) nu vor fi păstraţi în lotul pandurilor pentru meciurile rămase de disputat din actualul sezon. Clubul Pandurii este în tratative cu divizionara B Mureşul Deva pentru împrumutul lui Albert Voinea, atacantul debutând deja în tricoul devenilor în amicalul susţinut sâmbătă, la Târgu Jiu, cu FC Piatra Olt, scor 0-0. Mutarea nu este încă perfectată, dar are şanse mari de reuşită.
Horvat, în schimb, nu a fost legitimat de Pandurii şi va reveni la clubul de la care a fost adus în probe, Mureşul Deva. „S-a renunţat momentan la achiziţionarea portarului Horvat, însă rămâne în atenţia noastră. E prea crud să joace acum în Liga I la ce presiune e la Pandurii în acest sezon. Are nevoie să joace, să acumuleze meciuri, iar la Pandurii nu avea această posibilitate“, a declarat directorul sportiv al gorjenilor, Robert Bălăeţ.
Renunţând la Horvat, Pandurii rămâne, momentan, cu doar doi portari în lot, Mingote şi Lazar, însă este posibilă şi achiziţionarea celui de-al treilea goalkeeper, mai experimentat, care să-l concureze pe lusitan. Pandurii negociază cu formaţia ucraineană Volyn Lutsk pentru împrumutul până în vară al portarului senegalez Issa Ndoye (25 de ani, 2,02 m şi 98 kg). Numit şi „Uraganul“, Ndoye poate arunca mingea cu mâna la peste 70 de metri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU