17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGăman şi Bărboianu, liberi de Mititelu!

Găman şi Bărboianu, liberi de Mititelu!

LPF a comunicat ieri încetarea raporturilor contractuale dintre cei doi jucători „fugari“ şi FC Universitatea, iar Mititelu a declarat că va face plângere penală „împotriva grupului infracţional de la LPF“

Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor (CSL) din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) a pronunţat deciziile în cele mai mediatizate cazuri, Valerică Găman şi Ştefan Bărboianu versus FC Universitatea, cei doi fotbalişti fiind declaraţi liberi de contract începând de ieri. Preşedintele CSL, Valentin Cocean, a precizat pentru mediafax.ro că decizia a fost luată în unanimitate. Oficialii olteni au anunţat că vor face recurs la Comisia pentru Recurs a LPF. Abia după verdictul acestei comisii, părţile se pot adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne.

Cei doi jucători olteni au aflat decizia de ieri a CSL chiar înaintea celei de-a doua şedinţe de pregătire a zilei, antrenamentele fiind efectuate sub coordonarea lui Eugen Neagoe. Găman şi Ştefan Bărboianu ar putea semna acum contract cu alt club din România sau din străinătate, dar există riscul ca la Comisia de Recurs a LPF, al cărei preşedinte este Daniel Florea, să se schimbe decizia CSL, motiv pentru care „rebelii“ Găman şi Bărboianu se pare că au decis să aştepte şi recursul.

Găman şi Bărboianu vor afară

Gigi Becali a comentat decizia LPF, declarând că ambii jucători vor să se transfere în străinătate. „Nu cred că (Găman – n.r.) va merge în Ucraina sau Rusia, poate în Olanda sau Scoţia. Cale de întoarcere la acest club (Universitatea – n.r.) nu mai are. Nu mai era de trăit la acest club“, a spus tatăl lui Găman la televiziunea sportro. Valerică Găman nu a dorit să comenteze decizia CSL. Conform nemţilor de la transfermarkt.de, Găman a fost evaluat la 2,2 milioane de euro, iar Bărboianu – la 800.000 de euro.

Mititelu: Jucătorii sunt liberi până pe 30 iunie

Finanţatorul Craiovei a afirmat că la Comisia de Recurs a LPF va aduce o probă nouă, fiind surprins de decizia CSL. „Ştiu cum merg lucrurile la această Comisie, aşa că nu mă surprinde decizia. Să vedem cum va explica preşedintele acestei comisii, pentru că riscă să-i dea şah mat preşedintelui de la recurs. Noi le-am pus atâtea probleme pe tapet, încât le va fi foarte greu să le explice pe fiecare în parte. Plângerea penală va fi de mare anvergură împotriva grupului infracţional de la LPF. Jucătorii sunt liberi de contract până pe 30 iunie şi nu mai au voie să semneze cu o altă formaţie. Această decizie din prezent este dată de Comisia pentru Statutul jucătorului, dar nu au voie să aibă un angajament cu alt club, s-au făcut de râs astăzi. Vom merge mai repede în civil cu această problemă, pentru că la TAS nu cred că vom rezolva. Jucătorii vor fi ai Craiovei din nou după 1 iulie 2011. Piţurcă zice că mai are o dezlegare în alb, dar asta nu mai este valabilă, deoarece de pe 17 ianuarie la Craiova au fost întocmite alte contracte, care le anulează pe cele vechi. Jucătorii sunt ai Craiovei până în 2016, dar asta e, i-am pierdut acum pentru şase luni“, a declarat Mititelu la GSP TV.

Piţi: Dragomir îl va distruge pe Mititelu

Vorbind despre contractele noi semnate de jucătorii Găman şi Bărboianu, Piţurcă a spus că acestea n-ar fi valabile şi că preşedintele LPF îl va „distruge“ pe Mititelu. „În luna decembrie, el a chemat jucătorii la el şi i-a pus să semneze că nu-şi primesc banii până în martie şi să semneze în alb noi contracte, care acum nu au nici o valabilitate (…) Mie mi-a spus Găman că nu se întoarce la Craiova atâta vreme cât este Mititelu acolo. În civil nu are nici o şansă. Dragomir îl va distruge pe Mititelu“, a spus Piţurcă la GSP TV.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

39 COMENTARII