8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, în formă la meciul cu Oţelul

Pandurii, în formă la meciul cu Oţelul

Staff-ul tehnic al pandurilor a programat vârful de formă la partida cu Oţelul Galaţi, din prima etapă a „minireturului“. După primele două cantonamente, fotbaliştii gorjeni sunt doar la 75% din potenţialul fizic.

Pandurii au revenit din Antalya şi ieri au susţinut la Târgu Jiu un antrenament uşor sub comanda preparatorului fizic Gheorghe Avram. Doar 18 jucători au fost prezenţi, restul fiind învoiţi, lotul complet urmând să se reunească luni.
Cum debutul „minireturului“ este de foc pentru Pandurii Târgu Jiu, care întâlneşte în primele două jocuri liderul Ligii I, Oţelul Galaţi, şi pe Dinamo Bucureşti, tehnicienii grupării gorjene vor ca fotbaliştii olteni să fie în formă maximă la ora primului joc oficial din 2011. După stagiile de la Poiana Braşov şi Belek (Turcia), fotbaliştii sunt „încărcaţi“ doar la 75% din capacitatea fizică, ultimele retuşuri urmând să fie făcute la Băile Herculane. „Suntem acum cam la 75% din potenţial. Vârful de formă este programat la prima etapă. La noi contează începutul, apoi să menţinem nivelul ridicat. Să vedem şi cu vremea cum o să fie… Până la reluarea campionatului trebuie să definitivăm pregătirea fizică şi să lucrăm în paralel şi cu mingea, să ducem nivelul de pregătire fizică la cotele pe care ni le-am propus“, a declarat preparatorul fizic de la Pandurii, Gheorghe Avram. Perioada scurtă dintre cele două stagii a avut repercusiuni asupra unora dintre jucători, care au cedat fizic în Antalya. „Am trecut cam brusc de la stagiul de pregătire montană la jocuri şi avem ceva probleme, dar o să le rezolvăm până la începerea campionatului. Asta a fost şi cauza accidentărilor“, a explicat Avram. Acesta a mai spus că o eventuală amânare a reluării campionatului ar încurca puţin planurile pandurilor. „Trebuie să ştim dinainte. Din punct de vedere metodic, ar putea apărea perturbări, dar nu avem nici o informaţie că s-ar amâna“, a mai afirmat Avram.

Cardoso, pandurul
universal

Alexandre Cardoso a fost fotbalistul cel mai folosit de Petre Grigoraş în stagiul din Antalya, brazilianul fiind testat pe trei posturi, fundaş stânga, fundaş central şi mijlocaş stânga. Cardoso spune că se simte cel mai bine pe postul pe care s-a consacrat în România, cel de fundaş stânga. „M-am pregătit foarte bine şi sper să merg în continuare la fel. Sunt fericit că sunt la un nivel bun de pregătire şi asta m-a ajutat mult să mă descurc şi pe alt post. Prefer postul de fundaş stânga pentru că acolo am jucat mai mult, sunt obişnuit aşa şi mă descurc. Dacă antrenorul are nevoie de mine pe alt post, nu e nici o problemă, am câştigat încredere“, a declarat Cardoso.
Debutul cu Oţelul va fi dificil pentru olteni, dar Cardoso crede că Pandurii are potenţial să învingă liderul acasă. „O să fie un meci foarte greu cu Oţelul. Ei au o şansă bună să fie campioni, sunt departe de următoarea echipă. Avem şi noi echipă care practică un fotbal bun, avem forţă să batem Oţelul. Jucăm acasă şi trebuie să învingem. Îi respect, Oţelul are echipă mai bună ca noi, trebuie să rămânem modeşti, dar cred că până la meciul cu ei vom recupera jucătorii accidentaţi şi o să facem un meci bun. Şi noi avem o echipă bună, cu jucători tineri care vor să crească, şi sperăm să câştigăm pentru că avem nevoie de cele trei puncte“, a spus Cardoso. Chiar dacă joacă partidele de acasă la Severin, Alexandre Cardoso speră ca prin rezultate să atragă suporterii pe „Municipalul“ severinean. „E mai bine să jucăm acasă, cu spectatori. Cred că lumea s-a obişnuit, nu e departe. Cine vrea să vină la meci o poate face pentru că noi avem nevoie de galerie. Sper ca prin rezultate să chemăm spectatorii acolo, să ne ajute să ne reîntoarcem la Târgu Jiu cu bine“, a mai spus Cardoso.

Avramescu, „Mascherano“
de Târgu Jiu

Produs 100% al clubului Pandurii, Alexandru Avramescu l-a convins pe Petre Grigoraş că merită să facă parte din lotul de Liga I. Mijlocaşul la închidere asemuit de coechipieri cu Mascherano speră să aibă şansa să şi debuteze în Liga I în acest sezon. „Sunt foarte onorat pentru că domnul Grigoraş a considerat că am calităţi. O să fie un retur foarte greu. Sper să fiu sănătos şi, dacă am posibilitatea să joc, sper să nu dezamăgesc. Este o concurenţă grea cu Pintilii, el fiind şi liderul echipei, dar sper să-l ajung din urmă“, a declarat Avramescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS