10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCiurea: Ştiinţa să ia exemplul Unirii şi să bată Steaua!

Ciurea: Ştiinţa să ia exemplul Unirii şi să bată Steaua!

Fost campion al oltenilor în 1991, „Piticul“ a afirmat că Universitatea ar trebui să ia exemplul Unirii Urziceni, care, în turul din 2010, din postura locului 12, a învins liderul Steaua.

– Subiectul zilei în Craiova este scandalul de la club. Cum îl comentezi?
– Îmi pare rău pentru suporterii echipei. Regret situaţia conflictuală creată la acest club de tradiţie din fotbalul românesc. Nici nu ştiu care-i adevărul, dar nu e bine! Echipa este clasată în apropierea zonei „fierbinţi“ a clasamentului. Urmează momentul licenţierii şi înţeleg că ar putea fi probleme. Ca atare, nu pot să comentez un subiect delicat, ci spun un singur lucru: Ştiinţa trebuie să rămână în prima ligă! Acesta-i crezul meu. Aceasta-i dorinţa mea. Eu, ca şi fanaticii fani ai Ştiinţei, tot sper ca pe „Ion Oblemenco“ să se dispute iarăşi meciuri de cupe europene. N-am spus că mâine, dar sper că vor veni totuşi şi aceste vremuri.

„Să înceteze conflictul Mititelu versus Piţurcă“

– Ar fi ideal să jucăm în Europa League, dar deocamdată suntem în plin „război“ între Mititelu şi Piţurcă!
– Campionatul bate la uşă. Ar trebui să înceteze acest conflict. Mi-e şi ruşine uneori să asist la disputele şi contrele dintre cei doi, savurate din plin de cei care nu iubesc Universitatea, căutate de mass-media din Capitală, şi nu numai. Probabil că adevărul este undeva la mijloc. Eu nu ţin partea nimănui. Eu ţin cu Ştiinţa!
– În acest scandal au fost implicaţi şi doi jucători, Găman şi Bărboianu…
– Ce aş putea comenta? Ei au părăsit Universitatea şi au explicat motivele. Este alegerea lor. Ar trebui respectată. Păcat că acum, când echipele au intrat în linie dreaptă pentru campionat, ei nu au încă o situaţie clară, nu se pregătesc organizat, cu o echipă, nu se ştie unde vor juca în viitor. Este, într-adevăr, o telenovelă, cum zice presa.

„Sunt şomer“

 
– După toate aceste „telenovele“, vine derbiul cu Steaua. Cum îl vezi?
– În contextul actual, este dificil să mă pronunţ. Au plecat mulţi jucători de la echipă, s-a schimbat conducerea tehnică, jucătorii sunt probabil şi ei destul de marcaţi de scandal, adică e o situaţie nefirească. Se înţelege, aş vrea să câştige Universitatea, dar este un meci foarte greu. Nu trebuie însă să fim pesimişti… Am un exemplu pe care vreau să-l reamintesc jucătorilor Ştiinţei acum, în apropierea acestui derbi. A fost un meci Unirea Urziceni – Steaua (septembrie anul trecut) în care echipa gazdă avea multe probleme financiare şi de lot – cum are Craiova acum, iar „militarii“ din Ghencea porneau favoriţi indiscutabil. Unirea era privită atunci cum e… privit mielul de Paşte! Şi a câştigat echipa din Urziceni cu 1-0, producând o mare surpriză a turului. Înaintea acestei întâlniri, Unirea Urziceni era pe locul 12, iar Steaua – pe primul loc. Aşa că de ce Craiova n-ar bate pe Steaua?!
– Ce face antrenorul Ciurea?
 – Sunt şomer, cum se spune, dar nu sunt doar eu în această situaţie. Asta-i viaţa în fotbal pe timp de criză şi, mai ales în Oltenia, un loc „special“, cum se spune. De la FC Caracal, ultimul meu loc de muncă în 2010, am fost îndepărtat pe nedrept. După zece etape, echipa – cu Ciurea antrenor – era pe primul loc în campionat, dar am fost obligat să plec! Nu intru în detalii, dar decizia domnului Jean Niţulescu mi-a lăsat un gust amar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII