9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii făcură scor fără atacanţi

Pandurii făcură scor fără atacanţi

Petre Grigoraş a exersat jocul fără atacant clasic cu sârbii de la Jagodina, locul 9 în Superliga din Serbia, şi experimentul a dat roade. Grigoraş a trimis în teren din primul minut „unsprezecele“: Lazar – Popete, Chiricheş, Rada, Grecu – Voiculeţ (foto), Nistor, C. Cristea – Băcilă, Hidişan, Brata, iar gorjenii au avut nevoie de opt minute pentru a face diferenţa. Stoperul Rada a reluat cu capul la colţul lung mingea centrată de Hidişan din corner şi şi-a trecut în cont prima reuşită în tricoul pandurilor de Liga I (1-0, ‘8), după ce românii mai avuseseră alte două bune şanse. Pandurii a dominat categoric în continuare şi Călin Cristea a ratat impardonabil, şutând prea slab din opt metri, iar Simic a respins cu piciorul (‘20). Un minut mai târziu, Voiculeţ a majorat diferenţa cu un şut de la 25 de metri, mingea lovind şi bara înainte de a intra în plasă (2-0, min. 21). Portarul David Lazar (19 ani) a rezolvat cu siguranţă lucrurile scăpate de sub control, puţine de altfel, arătând un joc bun de picior, stăpânire de sine şi o siguranţă remarcabilă pentru vârsta sa. După pauză, pandurii au scăzut ritmul şi Jagodina a preluat frâiele jocului. Lazar a avut o paradă de excepţie (‘58), iar în minutul 73 bara i-a salvat pe olteni. Grigoraş a schimbat masiv pe final, în minutul 75 intrând Horvat, Apostu, Tătaru, Conrado, Ciucur, Avramescu şi Neagu în locul lui Popete, Lazar, Voiculeţ, Băcilă, Hidişan, Rada şi Brata, dar oltenii nu au lăsat garda jos şi au mai punctat odată în minutele de prelungire. Tătaru a marcat cu capul din centrarea lui Cristea, trecându-şi şi el în cont prima reuşită în tricoul grupării de primă ligă.
Cinci jucători au luat loc în tribună la meciul cu Jagodina, Pintilii, Vranjes, Matei, Viera şi Lemnaru, toţi indisponibili din motive medicale.
Pandurii Târgu Jiu şi-a trecut în cont a doua victorie a stagiului din Turcia, după 3-2 cu selecţionata Under 23 a Ungariei, trupa lui Grigoraş având şi două înfrângeri, 0-1 cu FK Baku şi 1-2 cu Gyeongnam (Coreea de Sud).

Stromajer, în probe
la ruşi

Dat dispărut de gorjeni, Jaka Stromajer a apărut în Antalya. Slovenul susţine probe la gruparea rusă Torpedo Moscova, reuşind chiar să puncteze în amicalul disputat de ruşi în compania formaţiei din Liga I, Gaz Metan Mediaş, 1-1. Atacantul nu s-a mai prezentat la Târgu Jiu după vacanţa de iarnă, invocând o datorie a clubului către impresarii săi de circa 30.000 de euro, şi a depus memoriu la TAS. Probabil că Jaka Stromajer a fost declarat liber de contract sau a fost lăsat liber de către club, atâta timp cât susţine probe la alte echipe deşi, teoretic, se afla sub contract cu Pandurii.
Pandurii Târgu Jiu va susţine astăzi, de la ora 15.00, în direct la Digi Sport, al cincilea amical în Antalya, în compania grupării de liga a doua din Serbia, FK Napredak.

Matei, indisponibil
pentru România

Doar Ciprian Brata va ajunge sub comanda lui Emil Săndoi la Izmir. Gabriel Matei nu poate onora convocarea selecţionerului naţionalei de tineret a României, declarând forfait pentru jocul amical pe care echipa lui Săndoi îl dispută astăzi la Izmir în compania selecţionatei similare a Turciei. Matei este suspect de ruptură musculară, problemă care-l va ţine pe tuşă până la finalul stagiului din Antalya. Matei se va antrena în continuare doar la sala de forţă, alături de Viera, ivorianul având probleme la un tendon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS