12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTemelescu: Depindem de 14 jucători

Temelescu: Depindem de 14 jucători

Petre Grigoraş a întinerit masiv echipa Pandurii în această iarnă, dar prea puţini au arătat că-şi merită locul. Dintre tinerii promovaţi, doar Alexandru Avramescu poate emite pretenţii în prezent.

Cele trei jocuri de verificare din Antalya ale pandurilor au evidenţiat faptul că gruparea gorjeană este dependentă de un nucleu de jucători şi orice absenţă a unuia dintre titularii de drept va fi greu de suplinit. Este de înţeles astfel îngrijorarea antrenorului Petre Grigoraş în privinţa numărului mare de accidentaţi. Mingote, Matei, Pintilii, Viera şi chiar Vranjes au lipsit mult pandurilor în jocul cu Gyeongnam, scor 1-2, iar Voiculeţ şi Apostu, abia reveniţi după accidentări, nu s-au ridicat nici ei la nivelul jocului lor obişnuit. Oficialii pandurilor spun că Petre Grigoraş nu a urmărit evoluţia per ansamblu a echipei, ci doar atitudinea şi calităţile individuale ale jucătorilor. „Prima repriză a fost echilibrată atâta timp cât pe teren s-au aflat o parte dintre titulari, iar a doua a fost slabă. Petre Grigoraş a vrut să vadă în aceste prime meciuri atitudinea şi anumite calităţi ale jucătorilor. Nu ne-a interesat scorul. De la meciul următor va începe să utilizeze câte 60-70 de minute echipa de bază. Depindem de 14 jucători, dar acesta nu e neapărat un lucru rău. Ultimele trei meciuri or să ne arate altă faţă a echipei. Trebuie să băgăm şi copiii la joc pentru că altfel degeaba îi luăm în cantonament. Suntem în grafic cu pregătirea. Important e să fim în formă cu Oţelul“, a declarat managerul general al pandurilor, Viorel Temelescu. Dintre tinerii testaţi a impresionat Alexandru Avramescu. „Avramescu confirmă, are tupeu, determinare. Va rămâne în lot. Îi place şi lui Grigoraş“, a mai spus Temelescu. Mihai Pintilii era aşteptat vineri în cantonamentul pandurilor de la Belek după ce şi-a tratat cu succes la Belgrad ruptura musculară suferită în primul amical din Turcia. „Pintilii se întoarce astăzi (vineri – n.r.). A făcut un program de trei zile la Marijana Kovacevic şi se simte bine. A vorbit Zvonko (impresarul lui Vranjes – n.r.) cu Marijana şi a spus că e refăcut, iar de mâine îşi reia pregătirea. Probabil că o să şi intre la ultimele două jocuri din Antalya“, a afirmat Temelescu.  

Problema atacanţilor rămâne

Deşi au completat de curând compartimentul ofensiv cu încă un atacant, Valentin Lemnaru, problemele ofensive ale pandurilor persistă. Pandurii şi-a creat extrem de puţine situaţii de gol cu Gyeongnam, majoritatea din faze fixe, toate fără finalitate. Circumstanţe există, Bogdan Apostu fiind accidentat, iar Lemnaru a venit abia de câteva zile. În plus, fostul clujean acuză şi o problemă medicală. „Pandurii n-are multe ocazii, îi trebuie şi un atacant care să marcheze. Au lipsit două-trei piese, iar unei echipe mici ca Pandurii, atunci când îi lipsesc jucători, se vede. Am mare încredere în Grigoraş că va reuşi să-i capaciteze pe jucători. E genul de antrenor care face treabă bună la astfel de echipe. 2-1 e bine pentru Pandurii, scorul putea fi mult mai sever. Domnului Condescu îi va fi greu să construiască o echipă competitivă acolo“, a comentat Ion Crăciunescu la Digisport după înfrângerea cu coreeni.
Şi Viorel Temelescu este în asentimentul lui Crăciunescu, însă oficialul gorjean are încredere în noua achiziţie. „Ne lipseşte de mult un atacant care să marcheze. Lemnaru are o problemă la o unghie şi se cam fereşte, dar are execuţii bune. Ne trebuie un atacant care să cupleze cu mijlocaşii“, a mai spus managerul pandurilor.

Astăzi, al patrulea amical

Pandurii Târgu Jiu continuă sâmbătă seria jocurilor de verificare în Antalya, întâlnind de la ora 15.00 gruparea din prima ligă a Serbiei, Jagodina, partidă transmisă în direct de postul Digi Sport. Gorjenii mai au programate şi săptămâna viitoare două amicale, luni, 7 februarie, cu Lokomotiv Zagreb (Croaţia), şi miercuri, 9 februarie, cu Cerno More Varna (Bulgaria), şi aceste jocuri urmând să fie transmise de Digi Sport.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII