10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim e gata de luptă

Oltchim e gata de luptă

Formaţia vâlceană este pregătită pentru noua etapă din Liga Campionilor, handbalistele urmând să atace primele două locuri ale Grupei I Principale sub comanda Anjei Andersen, o antrenoare de „calibru“.

Oltchim Râmnicu Vâlcea va debuta duminică, de la ora 18.00, pe teren propriu, în Grupa I Principală a Ligii Campionilor la handbal feminin, oponentă fiindu-i formaţia muntenegreană Buducnost Podgorica. Confruntarea din Sala „Traian“ se anunţă extrem de interesantă şi prin prisma faptului că oltencele vor evolua după „partitura“ noii antrenoare, Anja Andersen, care a promis că va face din Oltchim o formaţie invincibilă. „Este o plăcere pentru mine să mă aflu aici. Am întâlnit oameni fantastici, cei din club, din jurul clubului, fetele din echipă, abia aştept să ne apucăm de muncă. Vine un meci foarte important şi trebuie să şi vorbim, să ne cunoaştem, nu doar să jucăm handbal. Am cerut antrenament cu uşile închise, tocmai din acest motiv, pentru a avea puţin timp împreună. Vreau să le fac pe fete să le fie foame de handbal, să-şi dorească mult să revină în sală. Până la ora meciului vom intra într-un cantonament special, în care vom fi doar noi şi ne vom cunoaşte mai bine“, a spus antrenoarea daneză, pentru Mediafax.

Declaraţie de dragoste pentru fani

Chestionată în legătură cu partida de duminică, împotriva echipei Buducnost Podgorica, Anja Andersen a spus că are mare încredere în Cristina Neagu şi compania, punctând faptul că publicul vâlcean va fi foarte important şi că Oltchim va obţine un rezultat pozitiv. „Meciul de duminică va fi foarte important. Cred că Buducnost este o echipă de finală, dar noi trebuie să ne concentrăm pe echipa noastră, pe jocul nostru, pe ce avem noi de făcut şi, dacă ne vom face treaba bine, va veni şi un rezultat bun. Eu am mare încredere în jucătoarele mele“, a spus daneza, care va împlini 42 de ani pe 15 februarie. „Ştiu că audienţa este fantastică la meciurile Oltchimului. Nu am uitat atmosfera din România, de când am fost ultima dată, în 2006. Sunt fericită să fiu aici. Cred că va fi extraordinar în tribune la meciul cu Buducnost. Totdeauna mi-a plăcut ce fac suporterii români la meciurile de handbal şi abia aştept să trăim împreună atmosfera“, a completat Anja Andersen, antrenoare care a câştigat de trei ori Liga Campionilor cu Slagelse (2004, 2005 şi 2007).
În afară de jocul de duminică, în programul campioanei României mai figurează următoarele partide: cu Itxako Navarra pe 12 februarie (în deplasare), cu Krim Ljubljana pe 20 februarie (pe teren propriu), cu Itxako pe 6 martie (pe teren propriu), cu Buducnost pe 13 martie (în deplasare) şi cu Krim pe 19 martie (în deplasare).
Primele două clasate din grupă se vor califica în semifinale, în care vor evolua încrucişat cu formaţiile de pe primele două poziţii din Grupa II Principală, în care evoluează Gyor ETO (Ungaria), Larvik HK (Norvegia), HC Leipzig (Germania) şi Dinamo Volgograd (Rusia).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS