17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAnja Andersen, noua antrenoare a Oltchimului

Anja Andersen, noua antrenoare a Oltchimului

De ieri, Oltchim are un nou antrenor: Peter Kovacs a fost înlocuit cu daneza Anja Andersen, ultima oară antrenoare a echipei FC Copenhaga. Ca antrenoare, Andersen are ca performanţe câştigarea Ligii Campionilor în anii 2004, 2005 şi 2007 cu Slagelse. În 2008, ea a refuzat să antreneze naţionala feminină de handbal a României. Oltchim a mai ofertat-o pe Anja Andersen în 2009, în vederea preluării funcţiei de antrenor. Daneza, care împlineşte 42 de ani pe 15 februarie, are un CV impresionant ca jucătoare. În cariera sa de handbalistă, ea a evoluat la: Stjernen IF, Vejle Allested, ASH 72, IF Jarl Arden, Aalborg KFUM, Ikast FS, Viborg HK, Baekkelagets SK, TuS Walle Bremen. Ca jucătoare, Andersen a câştigat titlul olimpic cu Danemarca în 1996, titlul mondial în 1997 şi două titluri europene în 1994 şi 1996. În anul 1997 a fost desemnată cea mai bună jucătoare a lumii.
Anja are probleme cardiace, motiv pentru care i s-a implantat un peace-maker cardiac, dispozitiv care-i controlează ritmul cardiac. Anja nu are voie să se enerveze, să se agite şi să facă efort.
Oltchim Râmnicu Vâlcea va debuta duminică, de la ora 18.00, pe teren propriu, în Grupa I Principală a Ligii Campionilor, oponentă fiindu-i formaţia muntenegreană Buducnost Podgorica. În programul campioanei României mai figurează următoarele partide: cu Itxako Navarra pe 12 februarie (în deplasare), cu Krim Ljubljana pe 20 februarie (pe teren propriu), cu Itxako pe 6 martie (pe teren propriu), cu Buducnost pe 13 martie (în deplasare) şi cu Krim pe 19 martie (în deplasare).
Primele două clasate din grupă se vor califica în semifinale, în care vor juca încrucişat cu formaţiile de pe primele două poziţii din Grupa II Principală, în care evoluează Gyor ETO (Ungaria), Larvik HK (Norvegia), HC Leipzig (Germania) şi Dinamo Volgograd (Rusia).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS