17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetbaliştii craioveni atacă semifinalele Cupei

Baschetbaliştii craioveni atacă semifinalele Cupei

SCM-U Craiova înfruntă astăzi, în deplasare, formaţia BC Mureş Târgu Mureş, în sferturile de finală ale Cupei României. Returul este programat pe 16 februarie, în Bănie.

Echipele masculine de baschet BC Mureş Târgu Mureş şi SCM-U Craiova se întâlnesc astăzi, cu începere de la ora 19.00, în Sala Sporturilor din Târgu Mureş, în prima manşă a sferturilor de finală ale Cupei României. Partida se desfăşoară în devans cu o săptămână faţă de restul jocurilor, deoarece BC Mureş joacă două partide, pe 8 şi 10 februarie, în Bulgaria, cu Rilski Sportist Samokov, respectiv Balkan Botevgrad, contând pentru Liga Balcanică.
Oficialii BC Mureş şi SCM-U Craiova se înţeleseseră ca ambele meciuri din „sferturile“ Cupei României să se dispute la Târgu Mureş, ieri şi astăzi, dar Federaţia Română de Baschet a refuzat cererea, invocând un paragraf din regulament care interzice schimbarea ordinii sau locul jocurilor din Cupă.
Meciurile se vor disputa conform programului aprobat ultima dată, astăzi la Târgu Mureş şi în 16 februarie la Craiova.
BC Mureş a ajuns în sferturile de finală, după ce a eliminat, în dublă manşă, pe „U“ Mobitelco Cluj-Napoca, pe care a învins-o cu 82-68 la Târgu Mureş şi 66-65 la Cluj.
În schimb, SCM-U Craiova, echipă pregătită de Adrian Budurean şi Marius Toma, a avut o misiune mai uşoară, eliminând nou-promovata BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc, după două victorii: 91-83 la Iaşi, respectiv 87-69 la Craiova.

Doar patru străini
au drept de joc

Nici echipa mureşeană, nici craiovenii nu au reuşit în ediţiile precedente să ajungă în Final Four-ul Cupei României, iar echipa care se va impune după cele două meciuri va participa, în premieră, în „careul de aşi“ al Cupei.
Regulamentul acestei competiţii prevede că o echipă are dreptul să înscrie doar patru jucători străini pe foaia de joc şi, prin urmare, ambele combatante va trebui să renunţe un jucător străin pentru aceste partide. Pentru Craiova va fi destul de dificil, deoarece antrenorul mizează mult pe jucătorii străini, aceştia fiind principalii marcatori pentru olteni. Unul dintre cei cinci străini din lotul SCM-U, Brock Gillespie, Tommie Liddell, Jermont Horton, Casey Wohlleb, Kenneth Simms, va fi doar spectator, pentru că antrenorul Budurean îi va deplasa pe toţi la Târgu Mureş, urmând să decidă înainte de partidă la care renunţă. BC Mureş, formaţia clasată pe locul cinci în Divizia A, îi are în lot pe americanii Jujuan Cooley, Nicholas Covington, Jason Forte şi Dwight Lewis, dar şi pe sârbul Aleksandar Mladenovic.

Budurean dă şansă românilor să joace

Delegaţia craioveană a plecat ieri spre Târgu Mureş, iar antrenorul Adrian Budurean a vorbit despre obiectivul echipei în această dublă confruntare: „Va fi foarte greu să depăşim echipa din Târgu Mureş, dar ne vom juca şansa. Trebuie să recunoaştem că întâlnim o echipă puternică, al cărei obiectiv este câştigarea Cupei. În prima partidă voi miza mult pe jucătorii români din lot, pentru a le da posibilitatea să joace mai mult. Am fi dorit să disputăm şi returul tot la Târgu Mureş, pentru a scuti unele cheltuieli, dar şi pentru a nu fi echipa obosită în perspectiva meciurilor importante din campionat. Nu s-a putut, aşa că vom juca pe 16 februarie în Cupă, iar la trei zile distanţă în campionat, cu CSU Asesoft Ploieşti“.  
Jocul de astăzi va fi oficiat de o brigadă de arbitri formată din Alin Faur, Vlad Potra şi Bogdan Podar.
În turul campionatului, BC Mureş a învins SCM-U, în Bănie, scor 81-73.
După partida din această seară, craiovenii vor pleca spre Cluj-Napoca, acolo unde sâmbătă vor întâlni formaţia locală „U“ Mobitelco, în campionat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS