17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGăman, olandezul zburător în variantă oltenească

Găman, olandezul zburător în variantă oltenească

Nedeclarat încă liber de contract, fostul căpitan al Ştiinţei visează să joace la Vitesse Arnhem, în Olanda, în timp ce clubul din Bănie vrea să-l orienteze spre Rusia, pentru patru milioane de euro.

Fostul căpitan al Ştiinţei, Valerică Găman, a ajuns duminică seară în Olanda, iar ieri-dimineaţă a efectuat vizita medicală, pregătindu-se să semneze cu Vitesse Arnhem (locul 14 în campionatul Olandei – 21 de puncte). „Vitesse este în ultima parte a negocierilor pentru atacantul Wlfried Bony (n.r. – ivorian de 22 de ani, de la Sparta Praga) şi fundaşul Valerică Găman. Luni (ieri – n.r.). Clubul va definitiva ultimele detalii contractuale şi jucătorii vor efectua vizita medicală“, au anunţat olandezii pe site-ul oficial al clubului. Toate acestea în condiţiile în care „rebelul“ Găman nu a fost încă declarat liber de contract. Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor (CSL) din cadrul LPF urmează să se întrunească astăzi pentru un nou termen pentru judecarea cazului Găman. După cum se ştie, la CSL au mai ajuns şi Ştefan Bărboianu, Valentin Iliev şi Emil Gargorov, toţi cerând să fie declaraţi liberi de contract.
Olandezii au lăsat impresia că nu ar cunoaşte situaţia exactă în care se află Valerică Găman, oficialii grupării din Arnhem vorbind deschis despre transferul fotbalistului oltean. „Un jucător cu un control al mingii excelent, care încă de la o vârstă fragedă este căpitanul Universităţii Craiova. Se comportă deja ca un veteran. Întreg staff-ul tehnic este entuziasmat de acest jucător“, a precizat Van Leeuwen, directorul tehnic al clubului Vitesse Arnhem.

Se aşteaptă decizia LPF

Clubul Universitatea Craiova nu agreează transferul lui Găman în Olanda şi a contraatacat ieri la prânz printr-un comunicat de presă în care se precizează că jucătorul este sub contract cu FC Universitatea Craiova până în 2015, că nu există vreun document care să-i permită lui Găman să fie liber de contract sau să-i permită să negocieze cu un alt club. „Informăm opinia publică de faptul că am anunţat în scris clubul Vitesse Arnhem, dar şi FIFA, Federaţia Olandeză de Fotbal şi Federaţia Română de Fotbal cu privire la situaţia reală a jucătorului Găman Valerică, faţă de cele apărute pe site-ul oficial al clubului olandez Vitesse Arnhem. În acest moment, jucătorul Găman Valerică este netransferabil. Orice
contact cu acest jucător, fără acordul nostru, al vreunui club este o încălcare gravă a regulamentelor FIFA şi sunt pasibili, atât clubul respectiv, cât şi jucătorul, de sancţiunile disciplinare prevăzute în regulamentele FIFA!“, se mai arată în comunicatul clubului Universitatea, care de data aceasta nu mai este semnat de Adrian Mititelu.
Patronul Ştiinţei susţine însă că olandezii au încercat să-l cumpere pe Găman de la el, dar tranzacţia nu s-a făcut din cauza preţului. „Găman a fost dus acolo de cei ce l-au instigat să plece de la Craiova şi l-au prezentat ca liber de contract. Oferta de la Vitesse a venit prin intermediul unui fost fotbalist care a jucat în Olanda. Cei de la clubul olandez ne-au sunat şi pe noi şi ne-au întrebat cât e suma de transfer. Am cerut patru milioane de euro plus un procent dintr-un viitor transfer, iar ei au spus că nu pot oferi decât două milioane şi transferul a căzut“, a declarat Mititelu la GSP TV. Acesta este convins că LPF va amâna astăzi din nou cazul Găman, mizând pe probele care vor fi depuse la dosar. Finanţatorul Craiovei a precizat însă că are o ofertă din străinătate pentru jucător: „Valerică are altă oferă, de patru milioane de euro, trebuie să facă doar vizita medicală şi 99% ne înţelegem imediat asupra tranzacţiei. Acolo unde este dorit acum se fac transferuri până pe 1 martie, fiind vorba de o echipă din spaţiul ex-sovietic“. Zilele trecute, s-a spus că Valerică Găman ar fi dorit de ruşii de la Spartak Moskova.

Nanu, doar consilierul lui Găman

Fost jucător la Vitesse, olteanul Ştefan Nanu nu era nici el străin de plecarea lui Găman în Olanda, dezvăluind că ieri-dimineaţă a vorbit cu părinţii fotbalistului, încercând să dea unele „indicaţii“ legate de transfer. Nanu a precizat însă că nu are nici un rol în trecerea lui Găman la Arnhem. „Chiar acum (ieri-dimineaţă – n.r.) vorbeam cu tatăl lui Valerică. Suntem prieteni foarte buni. Valerică e la Vitesse, la vizita medicală. Vrea să stea de vorbă cu mine să-i dau nişte sfaturi. E un pas înainte pentru el. Între 1999 şi 2003, când am jucat acolo, am prins jucători buni, aveam echipă foarte bună, drept dovadă că terminam în primele patru locuri. Acum e mai dificil. Au trecut printr-o perioadă financiară foarte grea. E o echipă care i se potriveşte. Sper să aibă acelaşi traseu pe care l-a avut şi Chivu, care a plecat de la Craiova la Ajax. E un fotbal care i se potriveşte. Se pare că transferul e ca şi finalizat. Mă bucur pentru el şi cred că va confirma“, a declarat Ştefan Nanu la Sport.ro.

Ţicleanu: Piţi şi Mititelu, gata să-şi rezolve
problemele!

Şi preşedintele Universităţii, Aurică Ţicleanu, a comentat pe marginea acestui subiect, dezvăluind că Adrian Mititelu şi Victor Piţurcă sunt pe cale să îngroape securea războiului. „Din punctul meu de vedere, Găman este jucătorul nostru. Din ce am văzut şi eu, fraţii Becali spuneau că nu au semnat cu jucătorul. Din punctul de vedere al clubului Vitesse, ei sunt interesaţi de jucător, nu de situaţia de la Craiova. Dacă sunt pregătiţi să plătească o sumă, nu cred că îi interesează unde vor ajunge banii. Vitesse s-ar putea să plătească mai puţin decât ar fi plătit alte cluburi. Sunt echipe care îl voiau pe Găman pe o perioadă de probă de şase luni, care ar fi plătit mai mult. Aşa este pe timp de criză. Din câte ştiu eu, Mititelu şi Piţurcă sunt gata să îşi rezolve problemele pe care le au. Jucătorul spunea că vrea să plece. Acel contract care a fost semnat între dânşii trebuie să se concluzioneze conform clauzelor, iar problema cu Găman să aibă altă rezolvare“, a spus „Chiose“, conform aceleiaşi surse. Ieri-dimineaţă, preşedintele interimar al Ştiinţei, Aurel Ţicleanu, se afla încă în România, urmând să ajungă în după-amiaza aceleiaşi zile în cantonamentul Universităţii de la Belek.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

26 COMENTARII