13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAncuţa Bobocel, performeră la primul grand prix

Ancuţa Bobocel, performeră la primul grand prix

Atleta severineană a câştigat proba de 800 m cu un timp bun, 2:04,27.

Sala de atletism a Complexului Naţional din Bucureşti a găzduit, sâmbătă, primul Grand Prix indoor al sezonului, care a adunat la start 269 de sportivi (98 la feminin, 171 la masculin) de la 73 de cluburi.
Competiţia a constituit pentru mulţi dintre participanţi primul pas spre îndeplinirea baremelor de participare la Campionatul European de sală, de la Paris Bercy, din perioada 4-6 martie. Cinci atleţi olteni au reuşit să urce pe podium, cel mai remarcabil rezultat fiind obţinut de severineanca Ancuţa Bobocel (CSM Drobeta Turnu Severin – CS Dinamo Bucureşti).
Eleva lui Marin Istrate a încheiat cursa de 800 de metri în două minute, patru secunde şi 27 de sutimi, stabilind cea mai bună performanţă a sa în sală la această probă. „A fost prima cursă din acest an, a fost ca un antrenament bun. Împreună cu antrenorul am făcut un grafic de cursă. Am fost constantă, m-am concentrat pe tempoul meu şi nu m-am gândit la ce se întâmplă în spate cu adversarele. Am scos timpul final pe care mi-l propusesem, dar m-am luptat cu o răceală. Înainte de start, m-a durut capul îngrozitor, dar m-am mobilizat şi după două minute, patru secunde şi 27 de sutimi s-a terminat tot“, a spus ieri Ancuţa Bobocel. Ca să obţină biletul de participare la Campionatul European de sală de la Paris, severineanca de 23 de ani trebuie să facă parte din top 20 continental până pe 26 februarie. Momentan, cu 2:04,27 este pe locul 10.
La sfârşitul acestei săptămâni, Ancuţa va alerga din nou în Capitală, la etapa a doua a Grad Prix-ului, dar la proba de 1.500, iar pe 11 februarie va lua startul la alt Grand Prix tare, dar la Paris.

Craioveanul Ştefana, primul la 3.000 m

Singurul reprezentant de la CSM Craiova care a urcat pe podium la prima etapă a Grand-Prix-ului din weekendul trecut este Andrei Ştefana, câştigător al cursei de 3.000 de metri, cu 8:34,42. „Doar Ştefana a mers, pentru că se afla la Snagov. Restul sportivilor de la CSM vor merge săptămâna aceasta la etapa a doua, că este criză şi nu ne-am permis să participăm şi la prima etapă“, a spus Mihai Chelariu, antrenor la CSM Craiova. Florina Pierdevară, de la CS Universitatea Craiova, a ocupat locul doi în proba de 1.500 m, iar altă craioveancă, Adelina Tănasie, de la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“, s-a clasat pe locul patru la 800 m. Ana Maria Roşianu, sportivă legitimată la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ Râmnicu Vâlcea – Steaua Bucureşti, a terminat a doua cursa de 60 m, iar altă sportivă legitimată la aceleaşi cluburi, Laura Dumitraşcu, s-a clasat a treia la triplusalt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS